Door de overname van Southern Mills - marktleider in Amerika op het gebied van vlamwerende weefsels voor veiligheidskleding - is Ten Cate à©à©n van de grootste spelers in de brandweermarkt geworden. De positie van Southern Mills in deze markt biedt mogelijkheden voor Ten Cate Protect om haar positie in de Europese brandweermarkt te versterken.

De introductie van Millenia Light® in de Europese brandweermarkt is een resultaat hiervan. Ten Cate Protect heeft vorige week Millenia Light® geïntroduceerd op de beurs Interschutz in Hannover - dà© internationale vakbeurs voor brandweer, brandpreventie en veiligheid. Millenia Light® is een mijlpaal in de voortdurende ontwikkeling van high-tech vlamwerende weefsels. De inzet van de allernieuwste technologieën en supersterke vezels heeft geleid tot een nieuw materiaal met unieke eigenschappen.

Door de combinatie van Millenia Light® met een membraan en een binnenvoering kan een 3-laags concept worden ontwikkeld van ongeveer 500 gram, dat voldoet aan de Europese Norm EN469. Dit lage gewicht is uniek en biedt de mogelijkheid om een heel comfortabel brandweerpak te ontwikkelen!

Millenia Light® is de sterkste buitenstof: de scheurvastheid, snijweerstand, slijtvastheid en treksterkte zijn ongeëvenaard. Nog belangrijker is echter dat het materiaal zijn sterkte behoudt na blootstelling aan extreme hitte. Na blootstelling aan bijvoorbeeld een gesimuleerde flash fire zoals omschreven in EN469 blijkt Millenia Light® bijna 100% meer bescherming te bieden dan welke andere buitenstof ook.

Millenia Light® is de lichtste buitenstof. Met 180 g/m2 is dit weefsel 10 tot 30% lichter dan andere weefsels die worden gebruikt als buitenstof. Dit betekent maximale bewegingsvrijheid en minder gewicht op de rug van de brandweerman. En dus meer uithoudingsvermogen voor langere prestaties.

bron:Ten Cate