“Minibikes mogen niet op de openbare weg”De Politie Hollands Midden kreeg de afgelopen weken te maken met diverse overlastmeldingen van minibikes. Inmiddels heeft de politie in Bodegraven een drietal minibikes in Bodegraven in beslag genomen die zich, terwijl dit verboden is, op de openbare weg bevonden.

Een nieuwe trend schijnt zich te hebben ingezet. Na de gemotoriseerde step en de dure minibike is er nu ook een goedkopere versie van de minibike in de winkels te vinden. Deze minibike, vaak afkomstig uit Azië, zijn al vanaf â?¬ 250,- te verkrijgen en dus betaalbaar voor een grote groep geïnteresseerden.

Maar het rijden op de minibike is niet zonder gevaar, waarschuwt de politie. De minibike is een niet-goedgekeurde bromfiets, van amper een halve meter hoog, waarmee niet op de openbare weg gereden mag worden. Het eerste gevaar schuilt zich in het feit dat de minibikes klein zijn en dus moeilijk waarneembaar zijn in het verkeer. Een automobilist of een vrachtwagenchauffeur zou een minibike over het hoofd kunnen zien. Ten tweede laat de kwaliteit van de minibike te wensen over. De minibike heeft banden zonder profiel waardoor het remmen en sturen, zeker bij hoge snelheid, bemoeilijkt wordt. De laatste valkuil is de verzekering, doordat de minibike geen goedgekeurd voertuig is voor op de openbare weg, kan men ook geen verzekering afsluiten.

De politie adviseert de bestuurders van een minibike de openbare weg te vermijden. Worden zij gezien door de politie dan wordt de minibike direct in beslag genomen en wordt er een proces-verbaal tegen de bestuurder opgemaakt. De minibike mag alleen op de daarvoor bestemde racebanen rijden, maar dan nog raadt de politie aan om een helm en beschermende kleding te dragen voor de eigen veiligheid!

Bron: Politie Hollands MiddenComments are closed.
%d bloggers liken dit: