De schade en overlast bij het ontruimen van de supporterstrein in Nieuwerkerk a/d IJssel afgelopen zondagochtend 17 april is beperkt gebleven. Dat constateert betreffende gemeente aan de hand van een onderzoek in de wijken langs het spoor, direct na de ontruiming.

Wel raakten zes mensen licht gewond en werd een persoon in verband met gezondsheidsproblemen overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

De politie Hollands Midden hield in totaal drie personen aan onder de 800 supporters die, op weg naar de wedstrijd Feynoord-Ajax, de trein rond 12.30 uur tot stilstand brachten ter hoogte van het Nieuwerkerkse station. De supporters verlieten daarop de trein en begonnen een voettocht langs het spoor.

Om de schade en overlast voor de buurtbewoners rondom het spoor zoveel mogelijk te beperken en met het oog op de rellen van de andere groep supporters in Rotterdam, besloot de gemeente in overleg met de politie rond een uur of drie 's middags het rampenplan in werking te zetten. Hiermee kon de politie grootschalig optreden om de supporters in bedwang te houden, in afwachting van de bussen die de supporters later op de avond onder begeleiding van de ME naar Amsterdam brachten.

Bij de politie Hollands Midden zijn nog geen meldingen binnengekomen van schade. Bewoners die rondom het spoor in Nieuwerkerk a/d IJssel schade hebben opgelopen, worden verzocht dit alsnog te melden bij de Politie Hollands Midden.

bron:politie Hollands Midden

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular