Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in Driebergen het startsein voor het Ambassadeursnetwerk Medezeggenschap Orakel gegeven. Het ambassadeursnetwerk gaat de medezeggenschap bevorderen bij ondernemingen met tussen de 50 en 500 werknemers. Werkgevers die goede ervaringen hebben, gaan medezeggenschap promoten bij collega's die daarmee worstelen. Zij doen dat onder meer via presentaties tijdens bijeenkomsten voor ondernemers.

ORakel staat onder leiding van Jan Middeldorp, manager Human Resources Postkantoren BV. De overige leden zijn eigenaren of directeuren van kleine en middelgrote ondernemingen.
De minister riep tijdens de bijeenkomst de ambassadeurs en andere bij ondernemingsraden betrokkenen op, actief mee te denken over de toekomst van de medezeggenschap. Ook brak hij een lans voor het lidmaatschap van de ondernemingsraad: 'De notie dat het lidmaatschap van de OR je carrière in de weg staat moet worden omgezet in het weten dat het een verrijking van je carrière is', aldus minister De Geus.
 
bron:SZW