Minister Dekker heeft woensdag met fractievoorzitters van de regeringspartijen overlegd over het nieuwe huurbeleid. Vrijdag buigt de Ministerraad zich over dit beleid. Daarna stuurt de minister een brief aan de Kamer over de uitvoering van haar huurplannen.

De minister debatteerde op 22 februari met de Tweede Kamer over het nieuwe huurbeleid. Niet alle vragen konden toen worden beantwoord. De minister heeft de Kamer toegezegd de vragen schriftelijk te beantwoorden. De minister verstuurt die brief na de bijeenkomst van de Ministerraad, aanstaande vrijdag. Op 28 maart praten de Kamer en de minister verder over de huurplannen.

Minister Dekker hecht waarde aan spoedige duidelijkheid over het huurbeleid. "Uiteraard is en blijft alles erop gericht om de huuraanzeggingen door de verhuurders tijdig, dus voor 30 april, te kunnen doen", aldus Dekker. Zij schreef dit gisteren in een brief aan de Kamer. Huurders krijgen jaarlijks voor 1 mei van hun verhuurder een huuraanzegging, een voorstel voor de huurverhoging vanaf 1 juli.
Het nieuwe huurbeleid moet volgens de minister de woningmarkt in Nederland vlot trekken. Zo wil de minister nieuwbouw stimuleren, steden vernieuwen én het nieuwe huurbeleid invoeren. Het huurbeleid moet de doorstroming bevorderen én kansen creëren voor starters op de woningmarkt.
bron:VROM