De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een ouder echtpaar uit Rijnsburg. Op woensdagavond 27 september rond 23.30 uur liet het echtpaar, een 70 jarige vrouw en een 73 jarige man, hun hond uit en liepen over de Zeestraat.

Vanaf de Nieuwe Zeeweg kwam een man aangelopen. De Rijnsburgse begroette hem met ‘goedenavond’ waarop hij niet teruggroette. De vrouw wees hem daarop. De man nam daarop onmiddellijk een dreigende houding aan en sloeg de vrouw in het gezicht. De man van de vrouw wilde erger voorkomen en sprong er tussen. Vervolgens kreeg hij vuistslagen in het gezicht en na gevallen te zijn trappen tegen het lichaam en in het gezicht. Vervolgens liep de dader weg.

De Rijnsburger had een bebloed gezicht en diverse schrammen en bulten. Ambulancepersoneel bekeek de man maar vonden het niet nodig hem voor onderzoek naar een ziekenhuis te brengen. Voor het echtpaar is slachtofferhulp ingeschakeld.

De politie heeft afgelopen nacht nog gezocht naar de dader waarbij het echtpaar spreekt over een blanke man van tussen de 30 en 40 jaar, kaal met een staartje of matje in de nek. De politie heeft de dader nog niet kunnen achterhalen.
 
bron:Politie Hollands Midden