Zondagmiddag werd de politie in Den Helder geconfronteerd met diverse gevallen van mishandeling. Eerst werden twee jongens door een groep mishandeld en vervolgens werd een 13 jarig meisje slachtoffer van mishandeling.

Op zondagmiddag liepen twee jongens langs een groepje jeugd op de Cornelis van Herwerdenstraat in Den Helder. Toen er in het groepje gelachen werd, was dit voor de twee jongens direct aanleiding de confrontatie te zoeken. Een persoon uit de groep, een 16-jarige jongen uit Den Helder, werd geslagen en gestompt. Hij liep een gapende wond boven zijn wenkbrauw op. De verdachten, twee 17-jarige jongens uit Den Helder, konden in de directe omgeving worden aangehouden. Zij werden voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Op zondagmiddag omstreeks 15.15 uur werd een 13-jarig meisje uit 'T Zand mishandeld op de Javastraat in Den Helder. Het meisje liep daarbij mogelijk inwendig letsel op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Hier werd zij tevens ter observatie opgenomen. Het slachtoffer had eerder die middag woorden gehad met verschillende personen. Op de Javastraat kwam het tot een confrontatie. Eerst raakte zij in gevecht met een 15-jarig meisje uit Den Helder. Vervolgens werd het gevecht overgenomen door een 14-jarig meisje uit Den Helder. Deze sloeg het slachtoffer zo hard, dat deze tegen de grond ging en met haar rug en hoofd tegen de stoeprand viel. Het slachtoffer raakte hierbij buiten bewustzijn. De politie kon op basis van getuigenverklaringen het 15-jarige meisje aanhouden. Naar het 14-jarige meisje wordt nog gezocht.

bron:Politie Noord Holland Noord