Mittal Steel, het grootste en meest globale staalbedrijf ter wereld, kiest softwaresysteem ‘HRM Connect Executive’ ter ondersteuning van haar globale management ontwikkelingsprogramma. Mittal zal ook HRM’s geïntegreerde modules voor opleidingsadministratie en organogrammen gaan implementeren.

Aanvankelijk wordt de software oplossing gebruikt voor het managen van prestaties, training, loopbaanontwikkeling en opvolgingsplanning voor de plusminus 1000 topfunctionarissen binnen het bedrijf. Er zijn plannen om de toepassing in de toekomst verder uit te breiden. De software wordt geïnstalleerd bij Mittal’s IT-faciliteit in Dubai, en verschaft toegang aan Mittal’s corporate HR-team gebaseerd in Rotterdam en Londen en aan senior stafmedewerkers in de organisatie.

HRM Connect Executive werd gekozen vanwege de functionele pasvorm, de flexibiliteit van rapportering, de toegankelijkheid en het gebruiksgemak. Dit was in het bijzonder van belang gezien het systeem wordt gebruikt door de CEO, COO en HR-managers van elk van de 16 landen waarin Mittal opereert.

Alex Gardella, Mittal HR Manager verantwoordelijk voor leiderschapsontwikkeling, verklaart: "Onze topmanagers zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de vaardigheden van hun teams, en voor successieplanning. Met HRM Connect Executive kunnen wij de gegevens over topfunctionarissen en sleutelposities veel effectiever delen. Wij profiteren hierdoor van een veel duidelijker en consistent overzicht van het aanwezige talent binnen ons bedrijf, evenals een betere basis voor besluitvorming op zowel landelijk als corporate niveau."

Hij voegt toe: "Gezien onze toekomstplannen, is het essentieel dat wij een pool van gemotiveerde managers ontwikkelen die de zaken in de toekomstige jaren zal gaan leiden. Middels HRM Connect Executive kunnen wij een veel meer systematische en georganiseerde benadering kiezen voor de identificatie en ontwikkeling van onze mensen dan voorheen mogelijk was .

bron:HRM