Persbericht

Internationale cloud-oplossing vervangt dure en verouderde centrale IT-service 

´s-Hertogenbosch, 18 juli 2012 Westburg, handelsonderneming in artikelen op het gebied van Life Sciences en Diagnostiek, heeft als eerste MKB-bedrijf gekozen voor SAP Business One OnDemand: een compleet ERP-systeem voor kleine en middelgrote bedrijven dat beschikbaar wordt gesteld via de cloud.
 
Westburg levert verbruiksartikelen en apparatuur aan laboratoria voor een groot deel via elektronische bestelsystemen en hun eigen webshop. Daarnaast verkoopt de organisatie enkele productgroepen op elektronische marktplaatsen. Voor de administratieve informatieverwerking doet Westburg nog steeds een beroep op de centrale IT-faciliteiten van de holding, waarvan het bedrijf zich twee jaar geleden heeft los gemaakt. Omdat de focus komt te liggen op verbruiksartikelen, wil het bedrijf overgaan op een nieuw bestelproces met aansluitende orderverwerking.
 
Sneller inzage in actuele cijfers
Daarnaast wil de directie van Westburg sneller inzage in de actuele financiële cijfers. Op basis hiervan kunnen zij de activiteiten van de organisatie eerder afstemmen op veranderingen in de markt. Het implementatieproject van de SAP cloud-dienst wordt begeleid door BeABetterBusiness, een in SAP Business One gespecialiseerd bedrijfsonderdeel van Intelligent Information Systems.
 
à¢â‚¬Als MKB-bedrijf met 25 personeelsleden zijn wij bij de bedrijfsvoering relatief veel geld kwijt aan de informatieverwerkingà¢â‚¬, zegt Jurjen Balkema, commercieel directeur van Westburg. à¢â‚¬Voor het beheren van de klantrelaties maken wij al geruime tijd gebruik van Salesforce.com. De cloud-aanpak, waarbij je flexibel IT-capaciteit kunt opschalen of afbouwen, bevalt ons goed. Vandaar dat we ook voor de automatisering van onze financiële administratie en de logistieke processen op zoek zijn gegaan naar een cloud-oplossing.à¢â‚¬
 
ERP in de cloud
De Westburg-directie is niet over à©à©n nacht ijs gegaan bij het kiezen van de leverancier van een cloud-oplossing. à¢â‚¬We hebben de diensten van diverse aanbieders op de Nederlandse markt nauwgezet onderzochtà¢â‚¬, aldus Eppo Boneschanscher, algemeen directeur van Westburg. à¢â‚¬De brede functionaliteit van SAP Business One OnDemand heeft de doorslag gegeven. We beschikken straks over een volwassen ERP-oplossing, inclusief klantrelatiesysteem. We krijgen dus veel meer functionaliteit, terwijl de totale IT-kosten serieus omlaag gaan. SAP‘˜s cloud-oplossing integreert goed met Office 365, de cloud-dienst van Microsoft voor kantoorautomatisering, waarvan we inmiddels al gebruik maken.à¢â‚¬
 
à¢â‚¬Wij zijn zeer verheugd over het vertrouwen van Westburg in onze cloud-oplossing. SAP heeft innovaties die voor de multi-nationals zijn ontwikkeld via SAP Business One beschikbaar gemaakt voor MKB-ers. Denk hierbij mobiele apps, in-memory computing en nu dus ook OnDemand. Bij Westburg is men gewend op internationale schaal zaken te doen. Die aspecten zijn ook terug te vinden in de uitgebreide functiereeks van SAP Business One OnDemand. We ervaren momenteel erg veel belangstelling vanuit MKB-bedrijven die van een verouderde, dure IT-voorziening in eigen beheer willen afstappen naar een innovatieve en betrouwbare cloud-dienst. Speciaal voor de Nederlandse markt hebben we op ons hoofdkantoor in Duitsland een ‘˜SWAT‘˜-team klaarstaan met de expertise om de transitie naar de cloud-omgeving soepel te laten verlopen,à¢â‚¬ aldus Rinse Tamsma, Vice President SAP Global Indirect Channels.
 
Over Westburg
Westburg, gevestigd in Leusden, levert sedert 1984 verbruiksartikelen en apparatuur aan laboratoria, gespecialiseerd in genetisch onderzoek, moleculaire diagnostiek, eiwitanalyse of celbiologie. De verbruiksartikelen vinden hun weg naar de afnemers voor een belangrijk deel via electronische bestelsystemen en de  website: www.westburg.eu. Daarnaast beschikt de handelsonderneming over hoog opgeleide commerciële medewerkers,  bekend met laboratoriumonderzoek. Westburg vertegenwoordigt in de onderzoekswereld bekende producenten, voornamelijk afkomstig uit de Verenigde Staten.   
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 190.000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.>

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular