Deze zomer bundelt een aantal mobiele aanbieders, waaronder KPN, Nokia, Nozema Services en Digitenne, hun krachten in een pilot voor MobileTV. In de regio Den Haag wordt een zogenaamde "friendly user test" van digitale televisie via de mobiele telefoon uitgevoerd. Mobile TV is - kort gezegd - TV op je mobiele telefoon. TV kijken waar en wanneer je maar wilt dus!

Programma's
Tijdens de pilot kan een aantal proefpersonen vijf TV zenders en à©à©n radiostation ontvangen via hun mobiele telefoon. De zenders die deelnemen aan de pilot zijn: journaal 24, MTV, BBC World, Nederland 2, SBS6 en Juize.FM. De deelnemende zenders zullen tijdens de pilot hun uitzendingen door middel van DVB-H (Digital Video Broadcasting-Handheld) door de ether uitzenden. De ervaringen van de proefpersonen en de werking van de techniek zullen op de voet worden gevolgd. Deze ervaringen worden gebruikt voor een eventuele landelijke Mobile TV uitrol in 2006.

Website
De pilot wordt ondersteund door een website - www.dutchmobiletv.nl - die speciaal om geïnteresseerden te informeren is ontwikkeld door Satama Interactive. "Niet iedereen weet tenslotte wat DVB-H is", legt Martijn van Welie van Satama uit. "Daarnaast geeft de website algemene informatie over toestellen, gebruiksmogelijkheden en voordelen van Mobile TV. Mobile TV is uiteindelijk de toekomst, en zo ver weg is die niet meer!"

Partners
Tijdens de Mobile TV pilot neemt KPN de combinatie mobiele TV en interactieve diensten voor zijn rekening. Nozema Services bouwt de infrastructuur voor de Mobile TV pilot. Digitenne is sinds 31 januari 2002 de licentiehouder van DVB-H en neemt vanuit deze positie deel aan de Mobile TV pilot. Nokia levert de toestellen en de apparatuur voor de pilot.

bron:Satama Interactive