(Persbericht) Maarssen, 6 juni 2011 - Benetton Group heeft de V6 PLM-oplossing van Dassault Systà¨mes gekozen als platform voor de wereldwijde productontwikkeling en sourcing. Aan deze keuze is een intensief onderzoek naar op de markt zijnde PLM-systemen vooraf gegaan. Doorslaggevend waren de marktbrede PLM-mogelijkheden, partnerresources en het lange termijn engagement van Dassault Systà¨mes om innovatie in de modesector te versnellen.

Koppeling creatieve proces met productie
ENOVIA V6 biedt Benetton vergaande industriespecifieke ontwerp- en productiemogelijkheden, te beheren met 's werelds toonaangevende oplossing voor het managen van de toeleveringsketen. Dit stelt Benetton in staat kortere doorlooptijden te realiseren, sourcing operaties te optimaliseren, complexiteiten in de productlijn te stroomlijnen en de samenwerking voor het diverse productportfolio te verbeteren. Met het V6-platform kan Benetton à©à©n wereldwijde omgeving inrichten die het trendzettende creatieve proces zowel intern als extern met de praktische productie verenigt.

Snelle trends en moordende concurrentie
"Benetton Group is een bedrijf dat bekend staat om de sterke toewijding aan innovatie en om haar passie", zegt Bernard Charlà¨s, CEO van Dassault Systà¨mes. "Om echt concurrentievoordeel te behalen, moeten modemerken, retailers en leveranciers zichzelf echter onderscheiden met een naadloze koppeling tussen productontwikkeling en de feitelijke sourcing van de producten. Inclusief de samenwerking tussen interne en externe teams, om zo snel op de consumenten- en modetrends te kunnen inspelen en de 'time-to-market' te versnellen."

Alessandro Benetton, Executive Vice-Chairman van Benetton, voegt toe: "Ons doel bij Benetton is tweeledig: leidend in kwaliteitsmode blijven, terwijl tegelijkertijd de mogelijkheden van global sourcing worden benut door een wereldwijd platform te realiseren dat het eco-design aanzienlijk verbetert - waaronder de volledig duurzame ontwikkelingsketen. Met Dassault Systà¨mes delen wij dezelfde visie en wij waarderen de langetermijnsamenwerking om de vele uitdagingen in een hyper concurrerende wereldwijde markt te adresseren."

Kennis borgen en delen
Het organiseren van de productie en logistiek bij Benetton is gebaseerd op een 'netwerk van vaardigheden' dat de industriële knowhow en productie-expertise van het bedrijf wereldwijd benut. De productieprocessen zijn zover geautomatiseerd, dat alle vaardigheden en competenties binnen het bedrijf zelf aanwezig moeten zijn. Het bedrijf heeft productiecentra in Italië, Oost-Europa, Tunesië en India. Verder zijn door recente uitbreidingen ook in Kroatië en Tunesië nu alle fasen van het productieproces - van de verwerking van ruwe materialen tot aan het eindproduct - vertegenwoordigd. Uiteraard inclusief kwaliteitscontrolesystemen die aan alle stringente eisen van kwaliteitsstandaarden van de Benetton Group voldoen.

Over Dassault Systà¨mes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systà¨mes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systà¨mes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systà¨mes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp - SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp - DELMIA voor virtuele productie - SIMULIA voor virtueel testen - ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

Contact
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]