De moeder van het dode zesjarige meisje uit Dommelen is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris ter zake van verdenking van moord op haar dochter. Tegen deze verdachte is dan ook vandaag de voorlopige hechtenis gevorderd.De rechtbank heeft inmiddels de inbewaringstelling gelast.

De vriendin van de moeder is op dit moment eveneens verdachte, maar het onderzoek geeft op dit moment onvoldoende duidelijkheid omtrent haar eventuele rol bij dit feit.

Het Openbaar Ministerie heeft daarom besloten haar vandaag ter toetsing aan de rechter-commissaris voor te geleiden, zodat de beslissing om ook tegen haar de inbewaringstelling al of niet te vorderen gemotiveerd na het weekend genomen kan worden.
De rechter-commissaris heeft inmiddels de inverzekering-stelling van deze verdachte getoetst en rechtmatig bevonden, zodat zij ook de komende dagen vast zal blijven. Inmiddels heeft het forensisch onderzoek uitgewezen dat het meisje door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen. Het voorlopig sectierapport wijst op verstikking als mogelijke doodsoorzaak.Het onderzoek wordt voortgezet.In het belang van het onderzoek worden thans geen verdere mededelingen verstrekt.
bron:OM