Zaterdagmiddag, even voor 13.00 uur werd een uitslaande brand gemeld in een woning boven een horecagelegenheid aan de Stationsstraat in Boxtel. Op de boven verdieping van een woning naast een horecagelegenheid die deels ook boven het cafà© is gelegen was brand uitgebroken. In de woning waren op het moment van de brand een gezin van vijf personen, vader, moeder en drie kleine kinderen. Door de vader werd een van de kinderen een meisje van tweeëneenhalf in veiligheid gebracht en bij buren afgegeven. De man is vervolgens terug de woning ingegaan om ook de andere gezinsleden te redden.

Door de hevige brand is hij niet meer naar buiten kunnen komen. De vier overige gezinsleden zijn door de brandweer uit het pand gered en in bewusteloze toestand naar buiten gebracht. Daar is direct door brandweer, politie en GGD eerste hulp verleend. Hierbij is ook bijstand gekregen van de bemanning van de traumahelikopter en de GGD Midden Brabant. Niet voorkomen kon worden dat twee kinderen, een jongetje van bijna 4 jaar en een meisje van een half jaar ter plaatse overleden. De ouders, 33 en 40 jaar zijn in zorgwekkende toestand overgebracht naar ziekenhuizen in Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Het tweeëneenhalf jarige meisje is in stabiele toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel. Vier brandweermensen raakte bij de hulpverlening licht gewond en moesten in een ziekenhuis worden behandeld.

Het vuur werd bestreden door eenheden van de brandweer Boxtel, Liempde, Haaren en 's-Hertogenbosch. Familie en bekenden van de slachtoffers zijn opgevangen door GGD en slachtofferhulp. Ook de hulpverleners, als brandweer, politie en medewerkers van de ambulancedienst zijn opgevangen door de GGD en slachtofferhulp.

Zaterdagavond is de 33 jarige moeder van de twee kinderen, die eerder vandaag bij de brand in een woning boven en naast een cafà© aan de Stationsstraat in Boxtel om het leven kwam, overleden. De vrouw was in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven. Daar is zij vroeg in de avond aan haar verwondingen bezweken. De 40-jarige vader is in zorgwekkende toestand opgenomen in een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Een tweeëneenhalf jarige dochtertje is in stabiele toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel.
 
bron:Politie Brabant Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular