Een 77-jarige vrouw en haar 48-jarige zoon beiden uit Neede zijn woensdagavond zwaar gewond geraakt bij een brand in een woning aan het Holtslag in Neede. De zoon wordt ervan verdacht de brand opzettelijk te hebben veroorzaakt. De brandweer kreeg rond 18.25 uur een melding, dat er brand woedde in een seniorenwoning aan het Holtslag. Al snel werd bekend, dat er twee gewonden waren en alle hulpverlenings-diensten rukten uit. 

Bij de woning gekomen, bleken diverse buurtbewoners de 77-jarige hoofdbewoonster te hulp te zijn geschoten. Zij hadden haar inmiddels uit de brandende woning gehaald, haar brandende kleding geblust en waren bezig haar te koelen. Twee van hen raakten hierbij licht gewond.

De hulpverleners namen de zorg voor de vrouw over en gezien de verwondingen werd een traumahelikopter gewaarschuwd. Na te zijn gestabiliseerd werd zij met deze helikopter overgebracht naar de brandwondenafdeling van het Groningse ziekenhuis. Haar toestand is zeer ernstig.In de buurt van de woning werd de 48-jarige elders in Neede wonende zoon aangetroffen. Hij bleek diverse brandwonden te hebben en werd in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Later op de avond is hij met spoed overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk en is zijn geplande aanhouding uitgesteld.

Inmiddels had de brandweer de brand geblust en de technische recherche stelt vanavond nog een uitgebreid onderzoek in. De burgemeester heeft met diverse buurtbewoners, waaronder degenen die bij de redding waren betrokken, gesproken. Voor de buurtbewoners is ook slachtofferhulp geregeld.De politie is nog bezig met een buurtonderzoek en zet dit morgen voort.

bron:Politie Noord en Oost Gelderland