Het incident dinsdagmorgen aan de Stedendreef blijkt geen ontvoering, maar een aanhouding door politiemensen van het korps Amsterdam-Amstelland. De korpsleiding Amsterdam-Amstelland heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Een oplettende getuige meldde dinsdagmorgen dat een automobilist op de Stedendreef onder bedreiging van een vuurwapen door een groepje mannen uit zijn auto werd getrokken en tegen zijn zin in een andere auto werd gezet.

De recherche van de politie Almere startte direct een onderzoek en riep via de media getuigen op zich te melden. Een politieman in Amsterdam reageerde hierop en vertelde dat het niet om een ontvoering ging, maar om een aanhouding van een verdachte door collega's van Politie Amsterdam-Amstelland.

Het is de gewoonte dat politiekorpsen elkaar vooraf op de hoogte stellen als ze op elkaars grondgebied gaan opereren. Door de snelheid van de actie is dit kennelijk even aan de aandacht ontsnapt. Beide politiekorpsen betreuren de extra politie-inzet die dit gekost heeft. Er is overleg geweest tussen beide korpsleidingen om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst voorkomen wordt. Politie Amsterdam-Amstelland heeft haar excuses aangeboden.
 
bron:politie Flevoland