Het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties en zijn partner TNT, wereldwijd aanbieder van express, logistiek en postdiensten, hebben een bonte verzameling van beroemdheden, hoogwaardigheidsbekleders, medewerkers, partners, familie en vrienden weten te mobiliseren die letterlijk in 24 uur de wereld rond hebben gelopen, in elke van de 24 tijdzones. Wereldwijd hebben de lopers in totaal een afstand van meer dan een miljoen kilometers afgelegd, 25 maal de omtrek van de aarde.

Dit jaar hebben meer dan 200.000 mensen meegedaan aan Fight Hunger: Walk the World en samen genoeg geld bijeengebracht om minimaal 50.000 hongerende kinderen van eten te voorzien, en daarmee een belangrijke stap gezet op weg naar een einde aan de honger onder kinderen.

Internationale hoofdsteden, plattelandsgemeenschappen, buurten en historische monumenten dienden als achtergrond voor wandelingen die varieerden in omvang en aard. In Rome, waar WFP zijn hoofdkantoor heeft, liepen de wandelaars langs de antieke ruïnen van de Fori Imperiali en het Colosseum. In New York lag de start bij het Irish Hunger Memorial in Battery Park City, met in de verte het Vrijheidsbeeld. De Chinese Muur en de piramiden van Egypte waren het kader voor de wandelingen in die landen. In Malawi liepen 100.000 kinderen die direct profiteren van de WFP-schoolmaaltijdenprogramma's door hun dorpen, samen met familie en vrienden.

Kunstenaars, intellectuelen, politieke leiders en sportkampioenen kwamen aandacht vragen voor het verschrikkelijke feit dat elke vijf seconden een kind aan honger sterft, in een wereld die voldoende voedsel voor iedereen produceert. Onder de deelnemers bevonden zich de Italiaanse actrice Maria Grazia Cucinotta, de Britse schrijver Sir Arthur C. Clarke, de President van Honduras Ricardo Maduro en de Kenyaanse marathonkampioen Paul Tergat, die als kind nog van het WFP-schoolmaaltijdenprogramma heeft kunnen profiteren. 'Het geld dat met Fight Hunger: Walk the World is ingezameld komt rechtstreeks ten goede aan de wereldwijde schoolmaaltijdenprogramma's van WFP. Dit initiatief verbindt voedsel en opleiding door gratis schoolmaaltijden te bieden aan de meest kwetsbare kinderen,' aldus James Morris, Executive Director van WFP.

'De wandelingen die vandaag overal ter wereld zijn gehouden waren een groot succes en een geweldige stap op weg naar een einde aan de honger onder kinderen, maar de strijd gaat verder. Weinig mensen weten dat het slechts 19 dollarcenten kost om een kind op school van een maaltijd te voorzien. Dit bewijst dat zelfs de kleinste bijdrage al een wereld van verschil kan maken', aldus Peter Bakker, CEO van TPG.

Ga naar fighthunger.org voor de foto's en de resultaten van de sponsorloop.
2
WFP is 's werelds grootste humanitaire hulporganisatie: ieder jaar voorzien wij gemiddeld 90 miljoen armen van voedsel, onder wie 56 miljoen kinderen, in minstens 80 van de armste landen van de wereld. WFP -- We Feed People.

WFP School Feeding campagne: Voor slechts 19 dollarcent per dag helpt u het WFP om voor kinderen in arme landen op school een gezonde maaltijd te verzorgen, en hen zo hoop te geven op een betere toekomst.

Bezoek onze website op www.wfp.org

bron:WFP