Al sinds 2006 maken vele MKB‘˜ers, stichtingen en particulieren hun website zelf, met de Online beheeromgeving van Mooiesite.nl. Inmiddels is het ´content management systeem‘˜ toe aan de vierde versie, die op 12 september 2012 officieel wordt gelanceerd.

De belangrijkste wijzigingen? In de nieuwe versie is de mogelijkheid om een mobiele website te maken een standaardoptie geworden en zijn de ´Widgets‘˜ (waarmee gebruikers o.a. hun website en Social Media profielen aan elkaar kunnen koppelen) flink uitgebreid. Daarnaast is de mailingmodule verder geprofessionaliseerd. En de opbouw van de Online beheeromgeving als geheel is onder handen genomen, zodat alle onderdelen weer op een logische plaats te vinden zijn.

à¢â‚¬Å“Het systeem wordt constant vernieuwd, door de input van de gebruikersà¢â‚¬ legt Tim de Jong, mede-eigenaar van Mooiesite.nl, uit. à¢â‚¬Å“Na verloop van tijd ontdek je in al die kleine veranderingen een patroon, waardoor duidelijk wordt dat de wensen en mogelijkheden een bepaalde kant op gaan. Het zwaartepunt van de websites verplaatst als het ware. Met een grote, centrale update zorgen we voor het behoud van samenhang in de manier waarop je je website bewerkt.à¢â‚¬

Ramon Verhagen, de andere eigenaar, vult aan: à¢â‚¬Å“Onze gebruikers vertellen ons wat ze willen en daar luisteren we goed naar. En als professionele organisatie hebben we natuurlijk prima door waar het internet in de toekomst heen gaat. Met deze update lopen we vooruit op de trends, zodat onze gebruikers dat ook kunnen.à¢â‚¬

Vanaf 12 september kunnen de gebruikers van Mooiesite.nl zelf overstappen op de nieuwe versie. En dat gaat natuurlijk net zo eenvoudig als het bewerken van de huidige website. Want dat blijft het doel: uitgebreide mogelijkheden eenvoudig kunnen inzetten.