Het motief dat de inwoner uit Zoetermeer had om in de nacht van 6 op 7 april zijn vrouw en hun twee kinderen om te brengen, ligt mede in de relatiesfeer, zo heeft de verdachte verklaard. Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat de verdachte een relatie onderhield met een Poolse vrouw.

In januari 2005 zou de verdachte tegen de Poolse vrouw gezegd hebben dat hij getrouwd was en twee kinderen had, maar dat zijn vrouw en kinderen al enkele jaren werden vermist. De Poolse heeft de verdachte in het weekend van 9 en 10 april in Zoetermeer bezocht. Na het bezoek van de Poolse heeft de verdachte op 11 april aangifte van vermissing van zijn vrouw en kinderen gedaan. Uit het politieonderzoek is vast komen te staan dat de Poolse vriendin op geen enkele wijze betrokken is geweest bij het misdrijf.

Sectie heeft uitgewezen dat de vrouw en kinderen door verwurging om het leven zijn gekomen. De bloedsporen die de politie in de Zoetermeerse woning had aangetroffen blijken afkomstig te zijn van de vrouw. De verdachte had zijn vrouw eerst op het hoofd geslagen waardoor ze gewond raakte en daarna door verwurging om het leven gebracht.

De zaak zal op 5 augustus voor de Meervoudige Kamer van de Haagse rechtbank dienen. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk kunnen worden behandeld, mede omdat de psychologische en psychiatrische rapportages dan nog niet gereed zullen zijn. De inhoudelijke zitting zal naar verwachting eind september plaatsvinden.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular