De Rotterdamse Museumnacht in het Onderwijsmuseum staat dit jaar geheel in het teken van ETEN. Niemand minder dan topkok en smaakmaker Pierre Wind geeft in het kader van de tentoonstelling ‘School vet gezond!’ broodtrommelworkshops voor hongerige museumnachtbezoekers. Voor de late uurtjes is er de eerste Rotterdamse Museumnacht OntbijtPROEFerij.

Topkok Pierre Wind, bekend van televisie, boeken en zijn uitgesproken mening over eten op school, laat de bezoeker zijn visie op een gezonde broodtrommelvulling zien in een workshop. De deelnemers gaan met een originele, gezonde en bijzondere snacks gevulde Pierre Windtrommel de nacht in. Een lustobject waar menig museumnachtbezoekers jaloers op zal zijn. De workshops worden om 20.00, 21.00 en 22.00 uur gehouden en duren 35 minuten. Inschrijven gaat via de site www.onderwijsmuseum.nl. Overgebleven plaatsen worden tijdens de museumnacht gevuld met belangstellenden.
Ook de bezoeker die niet deelneemt aan de broodtrommel workshop, kan zijn brandstof verzamelen. Speciaal voor hen is er de doggybag van Pierre Wind, de Windbag, met lekkere gezonde snacks voor onderweg. Voor echte nachtbrakers begint de belangrijkste maaltijd van de dag, het ontbijt, in de nacht. Daarom heeft Marije Vogelzang, eetontwerpster en eigenaar van PROEF, een speciaal ontbijt ontworpen. Vanaf 23.00 uur kan de bezoeker genieten van deze speciale OntbijtPROEFerij.
bron:Onderwijsmuseum Rotterdam