Afstemming op bedrijfsprocessen wordt geoptimaliseerd

Geertruidenberg, 14 juli 2010 - myBrand beheert sinds 1 juni 2010 het SAP-systeem van Koninklijke Gazelle, de grootste fietsenfabrikant van Nederland. De SAP-dienstverlener richt de applicatie tevens opnieuw in, zodat deze beter aansluit bij de bedrijfsprocessen. Dit moet resulteren in een verhoging van de efficiency en - uiteindelijk - een verbetering van het bedrijfsresultaat.

Gazelle heeft het SAP-systeem in 2009 geïmplementeerd om meer grip te krijgen op zijn supply chain. De applicatie sloot echter nog niet volledig aan bij de bedrijfsprocessen. Om die reden ging Gazelle op zoek naar een ervaren SAP-partner die het systeem kon optimaliseren en beheren. De keuze viel op myBrand. Net als Gazelle is myBrand een sterk kwaliteitgedreven organisatie. Bovendien werkt de SAP-dienstverlener met senior consultants die erop gefocust zijn mee te denken met de klant en integrale oplossingen aan te dragen, een belangrijk argument voor de fietsenfabrikant.

myBrand kreeg een drievoudige opdracht: technisch beheer (volledig), functioneel beheer (gedeeltelijk) en SAP-optimalisatie. Het technisch beheer is inmiddels geheel in handen van myBrand. Het eerste- en tweedelijns functioneel beheer wordt verzorgd door Gazelle's eigen SAP Competence Center. Alleen bij complexe zaken, zoals changes, springt myBrand bij. Daarnaast is de SAP-dienstverlener druk doende een aantal dringende issues op te lossen rond de inrichting van het SAP-systeem en de afstemming van de applicatie op de bedrijfsprocessen. Dit gebeurt aan de hand van workshops, procesbeschrijvingen en herdefiniëringen. Het optimalisatieproject moet najaar 2010 voltooid zijn.

Rolf Verspuij, CFO van Gazelle, ziet de samenwerking met myBrand vol vertrouwen tegemoet. "Wij hebben ons ten doel gesteld om de efficiency van onze bedrijfsprocessen te verhogen met behulp van SAP. We zijn ervan overtuigd dat myBrand ons, in samenwerking met onze IT-afdeling, de komende jaren optimaal kan faciliteren bij deze opdracht. Niet alleen als implementerende partner, maar zeker ook als adviserende partner: een sparringpartner die actief met ons meedenkt over de aanpassingen in onze processen die nodig zijn om dit doel te bereiken en ons bedrijfsresultaat te verbeteren."

Gert-Leo Bakker, Vestigingsmanager van myBrand in Oegstgeest, is blij met de opdracht. "Wij zijn er trots op, na een dynamisch salesproces, Koninklijke Gazelle te kunnen toevoegen aan ons groeiende klantenbestand. Gazelle is een aanprekend Nederlands bedrijf met een merk dat staat als een huis. Het bedrijf past bovendien naadloos binnen onze marktfocus, de corporate midmarket. We zullen er alles aan doen om de langdurige samenwerking die we met elkaar zijn aangegaan tot een succes te maken. De eerste stappen zijn inmiddels gezet, en die worden door ons als zeer positief ervaren."

Over Koninklijke Gazelle
Bij Gazelle worden elk jaar meer dan 300.000 fietsen gemaakt door 500 betrokken medewerkers. Gazelle is in Nederland marktleider en wil dat blijven door toonaangevend te zijn in het assortiment fietsen en door een betrouwbaar beleid te voeren voor haar afnemers. Het leveren van kwaliteitsproducten staat bij Gazelle voorop.

Over myBrand
myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, support en exploitatie. De integrale SAP-dienstverlener combineert een brede kennis van zaken met een pragmatische aanpak en veel ervaring en richt zich vooral op de corporate midmarket. myBrand is opgericht in 2004 en heeft vestigingen in Geertruidenberg en Oegstgeest. Er werken ongeveer 150 mensen.

Bekende namen in het klantenbestand van myBrand zijn onder andere: Koninklijke BAM, Bruna, Compass Group, DOMO Polypropylene, De Hans Anders Retail Group, Koninklijke Gazelle, Kawasaki, Stork, Talis en Visscher Caravelle. Meer informatie over myBrand vindt u op www.mybrand.nl.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met de onderstaande contactpersonen:

myBrand
Seger Theuns
Tel. +31 (0)162 - 571 535
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]