(Persbericht) SAP-specialist beheert ook komende jaren SAP-omgeving op afstand

Geertruidenberg, 19 december 2011 SAP-dienstverlener myBrand neemt, evenals de afgelopen vier jaar, ook de komende jaren het remote technisch beheer van de SAP-omgeving van de provincie Overijssel op zich. Dat is de uitkomst van de aanbesteding die de provincie uitschreef voor deze beheeractiviteiten. myBrand kreeg de opdracht met name op grond van kwaliteitsoverwegingen.

Aangezien het lopende contract met myBrand voor het technisch beheer van de SAP-omgeving in september afliep, vond deze zomer een nieuwe onderhandse aanbesteding plaats. De provincie vroeg vier SAP-specialisten een offerte uit te brengen op basis van een programma van eisen en wensen dat vijf onderdelen omvatte: algemene dienstverlening, applicatiebeheer, technisch beheer, projectmanagement en advies. Drie partijen stuurden een voorstel in, waaronder myBrand. Zij konden punten scoren voor enerzijds de prijs van de offerte en anderzijds de kwaliteit van de dienstverlening (organisatie & werkwijze, SLA, kennis en ervaring). De prijs woog voor veertig, de kwaliteit voor zestig procent mee. myBrand, dat vooral op kwaliteit goed scoorde, kwam na een objectieve puntentelling als beste uit de bus en sleepte de opdracht in de wacht.

Optimale performance
De SAP-omgeving, die draait op hardware van de provincie in Zwolle, wordt nu door myBrand op afstand gemonitord vanuit de vestiging-Apeldoorn. Bij eventuele calamiteiten wordt op locatie bijstand verleend. De geringe afstand tussen Apeldoorn en Zwolle is daarbij een pre. De provincie heeft bewust voor deze outsourcingconstructie gekozen. Door een erkende SAP-specialist als myBrand in de arm te nemen, hoeft zij zelf geen specifieke expertise meer in huis te hebben en is zij verzekerd van een optimale beschikbaarheid en performance van haar SAP-systemen.

Steeds hoger niveau
Margreet Otten, Service Level Manager FDIT van de provincie Overijssel, is achteraf gezien blij dat myBrand de aanbesteding gewonnen heeft. à¢â‚¬Å“Dat scheelt ons tijd en moeite omdat we de introductie- en transitiefase kunnen overslaan en zonder oponthoud gebruik kunnen blijven maken van de bewezen pro-actieve en ´geruisloze‘˜ dienstverlening van myBrand. We hebben sinds 2007 veel in elkaar geïnvesteerd en veel van elkaar geleerd, in het bijzonder wat het doorvoeren van grote wijzigingen betreft. Daardoor zijn we erin geslaagd de dienstverlening naar een steeds hoger plan te tillen. Dat is een lijn die we graag willen doortrekken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat lukt.à¢â‚¬

Nadruk op kwaliteit
Marco Buijk, Sales Manager bij myBrand, is eveneens gelukkig met de nieuwe overeenkomst. à¢â‚¬Å“De uitslag van de aanbesteding van de provincie Overijssel voor het technisch beheer van haar SAP-omgeving toont nogmaals aan dat de nadruk die wij leggen op kwaliteit, of het nu gaat om de mensen die we in dienst hebben of de services die we leveren, aanslaat. Steeds meer klanten blijken de kennis en kunde van onze senior consultants, met hun pragmatische aanpak en inlevingsvermogen, op waarde te schatten en de inzet van een ´dedicated‘˜ klantcoà¶rdinator, verantwoordelijk voor de communicatie en klanttevredenheid, op prijs te stellen.à¢â‚¬

Over provincie Overijssel
De provincie Overijssel telt circa 1,13 miljoen inwoners, verdeeld over 25 gemeenten. Bestuurlijk centrum van de provincie is Zwolle, waar het Provinciehuis staat.

In 1528 werd de naam ´Overijssel‘˜ voor het eerst gebruikt voor het gebied dat grofweg de huidige provincie besloeg. In dat jaar kocht keizer Karel V het gebied, voorheen ´Oversticht‘˜, van de prins-bisschop van Utrecht. Daarmee werd hij naast keizer ook heer van Overijssel.

Tegenwoordig is Overijssel een provincie waar het heerlijk wonen, werken en recreëren is. De provincie zorgt - in samenwerking met gemeenten, waterschappen, maatschappelijke instanties, bedrijven à©n inwoners - voor een optimale mix van leefbaarheid, veiligheid, bereikbaarheid en ondernemersklimaat, in de steden à©n op het platteland. Voor meer informatie kijk op www.overijssel.nl

Over myBrand
myBrand biedt SAP-diensten op het gebied van advies, implementatie, support en exploitatie. De integrale SAP-dienstverlener combineert een brede kennis van zaken met een pragmatische aanpak en veel ervaring en richt zich vooral op de corporate midmarket. myBrand is opgericht in 2004 en heeft vestigingen in Geertruidenberg, Oegstgeest en Apeldoorn. Er werken meer dan 180 mensen. Ruim zeventig procent van hen bezit zeventig procent van de aandelen in het bedrijf.

Bekende namen in het klantenbestand van myBrand zijn onder andere: Koninklijke BAM, Bruna, Compass Group, DUCOR Petrochemicals, Hans Anders Retail Group, Koninklijke Gazelle, Kawasaki, Fair Trade Original, Coop Supermarkten, Grolsch en Visscher Caravelle. Meer informatie over myBrand vindt u op www.mybrand.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE: Voor meer informatie of hoge resolutiemateriaal neem contact op met onderstaande contactpersonen.

myBrand
Seger Theuns
Tel. +31 (0)162 - 571 535
[email protected]

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]