De eerste kleinkunst-avond in de Zomer op het Plein reeks wordt op zaterdag 1 juli om 20.30 uur geopend door de Alkmaarse Mylou Frencken met een bijzonder programma.Mylou zal zich deze avond omringen met muzikale vrienden. Vrienden die ook een bijzondere band onderhielden met haar onlangs overleden partner Bert Klunder.

Een bijzonder kleinkunstprogramma, dat vooral ook zal ontstaan uit improvisatie. Een programma vol muzikaliteit, intense momenten, scherpzinnigheid en poëtische teksten, waarbij de nagedachtenis aan Bert niet zal ontbreken.Mylou zal door de meeste mensen worden herkend als de zingende bardame uit de televisiequiz Met het Mes op Tafel, maar zij is veel meer dan dat. Naast een begenadigd zangeres is Frencken ook talentvol muzikant. Ze schrijft en componeert opmerkelijk frisse kleinkunst-liedjes en is daarom bij uitstek geschikt voor het kleinkunstpodium. Ze voelt zicht het meest thuis in het theater, achter de piano. In haar liedjes wordt vaak het gedrag van zowel mannen als vrouwen op een geheel eigen wijze onder het vergrootglas gelegd. Ze beschrijft daarin heel herkenbaar ondermeer mannen met de griep en ouders van de ouderraad.

Behalve voor zichzelf schrijft Frencken onder andere ook voor Angela Groothuizen, Brigitte Kaandorp en Sesamstraat. Verder is zij wekelijks te beluisteren met een eigen lied in het radioprogramma Andermans Veren. Bij slecht weer vindt dit optreden plaats in de foyer van Theater De Vest.

bron:Gemeente Alkaar