De Verkeerspolitie heeft vrijdagmorgen 28 oktober 2005 met grote snelheid een personenauto achtervolgd. De achtervolging begon bij grensovergang Hazeldonk aan de A16. Op de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen dreigde de personenauto te ontkomen. Om dit te voorkomen is de personenauto klemgereden. De bestuurder van de personenauto is aangehouden. In de personenauto vond de Verkeerspolitie een grote hoeveelheid geld.

Nadat de personenauto was klemgereden zijn door de politie drie schoten gelost, omdat de bestuurder op hen inreed. Er zijn geen mensen gewond geraakt. Regiopolitie Rotterdam Rijnmond hield drie verdachten aan die met een andere auto trachtte de achtervolging te verhinderen. In totaal zijn er vier Franse verdachten aangehouden en 55.000 euro in beslaggenomen.

Langs de A16 bij Hazeldonk hield de Koninklijke Marechaussee een controle. De personenauto leek te stoppen, maar ging er uiteindelijk vandoor. Dit gebeurde rond 03.45 uur. De Marechaussee zette de achtervolging in en riep de assistentie van de Verkeerspolitie in om de achtervolging voort te zetten. Bij de achtervolging werden snelheden bereikt van meer dan 240 kilometer per uur.

Bij de Moerdijkbrug, eveneens op de A16, voegde een tweede auto zich bij de vluchtende personenauto. Deze tweede auto probeerde de politieauto van de weg te rijden. Agenten van een te hulp geschoten surveillanceauto van de politie Rotterdam Rijnmond hebben de drie inzittenden van deze auto aangehouden. Zij hadden de Franse nationaliteit.

De vluchtende personenauto dreigde op de A4 te ontkomen. Om dit te voorkomen ramde de Verkeerspolitie de auto. Deze raakte van de weg en kwam in een weiland terecht. De bestuurder trachtte opnieuw te ontkomen en reed daarbij in op de agenten. Met gerichte schoten op de banden kon de bestuurder, tevens enige passagier, tot stoppen worden gedwongen. Hij is niet gewond geraakt. Dit was om 04.08 uur. In de auto trof de politie 55.000 euro aan. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Rotterdam. Regiopolitie Kennemerland assisteert bij het technische onderzoek.
 
bron:KPLD