Tachtig procent van de Nederlanders drinkt liever halfvolle melk dan volle melk. Waarom eten we dan nog volle kaas? Nederlands grootste kaasfabrikant Frico brengt deze week een nieuwe kaassoort op de markt: Frico Halfvoller. De eerste kaas gemaakt uit halfvolle melk met een volle smaak.  

De handel heeft frico halfvoller met open armen ontvangen. Direct vanaf de introductie nemen bijna alle supermarkten frico halfvoller in hun assortiment op. Dit is bijzonder in een periode van prijzenoorlog en de opkomst van huismerken. Voor frico is dit belangrijk omdat de kaasfabrikant met frico halfvoller alle gezinnen van nederland een lekkere kaas met minder vet wil bieden voor elke dag. 
 
Onderzoek toont aan dat consumenten geïnteresseerd zijn in minder vette kaas als die maar even lekker is als volvette kaas en niet veel duurder. Consumenten letten steeds meer op hun gezondheid. Zuivelproducten bevatten belangrijke voedingsstoffen, zoals calcium, eiwitten en mineralen. Frico Halfvoller past als minder vette kaas perfect op tafel. Het is de halfvolle melk onder de kazen. 
 
Frico Halfvoller bevat 40% minder vet, maar heeft toch een rijke en volle smaak door een speciaal rijpingsproces. De prijs is vergelijkbaar met die van gewone kaas. Daarom is Frico Halfvoller toegankelijk voor heel Nederland. Net zoals bij halfvolle melk moet halfvolle kaas de norm worden. 
 
De Frico-medewerkers geloven zo sterk in Halfvoller dat ze er zelf de boer mee op gaan. Dat is nog niet eerder vertoond. Uit alle vestigingen in Nederland gaan de personeelsleden van Frico samen met de boeren (melkleveranciers) de nieuwe kaas onder de aandacht brengen van het winkelend publiek.  
 
Frico Halfvoller komt in vier varianten, jong belegen en belegen, de kaas is in plakken en in een plat stuk verkrijgbaar. Frico Halfvoller ligt overal in Nederland in nagenoeg alle supermarkten. 

bron:Frico