Er komen voor de zomer twee hanggplekken (Hang-ouds) voor ouderen in Oude Pekela, eentje binnen en eentje buiten. Dit is het streven van het Nationaal Fonds Ouderenhulp n.a.v. het positieve gesprek dat directeur Jan Romme van het Nationaal Fonds Ouderenhulp vandaag voerde met de burgemeester van Oude Pekela. Daarnaast organiseert Ouderenhulp de wedstrijd: hoe ziet de ideale hang-oud plek eruit? Ideeën kunnen gemaild worden naar: [email protected] 

Een tweede gesprek  met de winkeliersvereniging, de ouderen, de stichting welzijn ouderen en het Nationaal Fonds Ouderenhulp volgt over twee weken. Daarnaast wordt onderzocht waar de ouderen behoefte aan hebben, welke problemen spelen en hoe een ideale ouderenhangplek eruit ziet.  Deze uitkomsten, gebundeld in een boekje, worden vervolgens aangeboden aan andere gemeenten . zodat ook daar hangplekken voor ouderen kunnen ontstaan.  
 
Het ouderenfonds komt met het plan nadat de winkeliersvereniging van de Groningse gemeente Oude Pekela vorige week in een lokaal winkelcentrum een samenscholingsverbod voor hangouderen had ingesteld.  
 
De zogenaamde hang-ouds die het Nationaal Fonds Ouderenhulp wil realiseren in Oude Pekela worden voorzien van een jeu de boules baan, een rollatorparkeerplaats en indien mogelijk een scootmobieloplaadpunt.

bron:ANBO