Op zaterdag 13 augustus vindt bij Paleis Het Loo te Apeldoorn een massaal ´Hippisch Saluut' plaats. In het kader van het vijfentwintigjarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix wordt op de terreinen voor Paleis Het Loo een presentatie verzorgd van het paard in Nederland. De activiteiten rondom het hoofdterrein en in de stad Apeldoorn zijn gratis toegankelijk (dit geldt niet voor het museum en de tuinen van Paleis Het Loo). De publiekscapaciteit op het hoofdterrein zà©lf is beperkt, maar het Hippisch Saluut is op grote videoschermen door alle bezoekers te volgen.

Het evenement bestaat uit een veelzijdige presentatie van de plaats van het paard in de sport, de fokkerij en de recreatie en van de verschillende hippische gebruiksvormen. De meeste Nederlandse paarden- en ponyrassen zullen aanwezig zijn. Daarnaast vinden demonstraties plaats, waardoor een afwisselend geheel ontstaat met veel paarden en ruiters uit alle lagen van de hippische sector. Een aantal (oud) Olympische deelnemers doet ook mee, onder wie meervoudig Olympisch kampioene dressuur Anky van Grunsven, oud Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam en de oud wereldkampioenen Tjeerd Velstra en IJsbrand Chardon. Het Koninklijk Staldepartement zal eveneens acte de prà©sence geven met een groot aantal paarden en rijtuigen uit de Koninklijke Stallen. De Koningin met haar gevolg komt met een rijtuig op het terrein aan, geëscorteerd door een ere-escorte te paard.

Het Hippisch Saluut vindt plaats op zaterdag 13 augustus aanstaande op het terrein van Paleis Het Loo in Apeldoorn, tussen 14.30 en 17.00 uur. In de ochtenduren wordt een generale repetitie gehouden en de gehele dag zijn er feestelijkheden in de gemeente Apeldoorn. Het Hippisch Saluut is een project van Paleis Het Loo, in samenwerking met Academy Bartels te Hooge Mierde (Br). Regisseur is Frank Kemperman, directeur van het grootste concours hippique ter wereld, het CHIO te Aken. 

bron:Museum Paleis het Loo