De Swinging World dansscholen, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dansleraren NVD, gaan op zondag 13 november ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds een Nationale Dansmarathon organiseren. Dit ter gelegenheid van het 85 jarig bestaan van deze landelijke dansleraren/dansscholen organisatie.

Onder het motto Dansen helpt echt zijn de Swinging World dansscholen en het Ronald
McDonald Kinderfonds al vorig jaar gestart om alle dansliefhebbers op te roepen mee te doen aan deze Nationale Dansmarathon. Kinderfondsambassadeur Gerda Havertong, pedagoge en actrice in Sesamstraat, gaf tijdens het jaarlijkse Internationale congres van de NVD het symbolische startsein van de campagne. Zij maakte samen met de Nederlandse Kampioen Professional Ballroom dansen, Peter Bosveld, de openingsdans. Peter Bosveld inmiddels ook bekend als een van de deelnemers aan het zo succesvolle RTL programma Dancing with the Stars, danste met Gerda de Quickstep.

Dansscholen zijn helemaal IN, zegt Cor v.d.Stroet. Niet alleen het echte leren staat op de voorgrond maar ook de gezelligheid en het bewegen. De dansleraar van NU is ook entertainer geworden. Dansen mag zich momenteel in een enorme belangstelling verheugen en we hopen dat de Nationale Dansmarathon daar ook van zal profiteren t.b.v. het Ronald McDonald Kinderfonds. Nederland behoort tot een van de grote danslanden in de wereld. De enorme belangstelling voor dansen is verheugend, vooral de leeftijdsgroep 25-45 jaar en 55+ers is een grote doelgroep binnen de dansscholen. De romantiek in deze barre tijden keert weer terug.

De NVD werd in 1920 opgericht en heeft sindsdien op de bres gestaan voor goede danslessen. Voor haar leden, de dansleraren, organiseert de NVD jaarlijks een congres en per kwartaal een studiedag om de meest actuele zaken door te geven, die dan weer hun weg vinden naar de dansconsument.

Swinging World is er klaar voor om de Nationale Dansmarathon een succes te laten worden. Mede dankzij de initiatieven als deze dansmarathon kan het Kinderfonds blijven zorgdragen voor de bestaande Huizen en nieuwe Huizen en projecten ontwikkelen die zo hard nodig zijn voor gezinnen met een ziek kind.

bron:St. holland dance promotions

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular