Voor het eerst in de geschiedenis zijn jongeren met à©n zonder handicap samen een competitiestrijd aangegaan om hun muzikale en artistieke talenten te tonen. Tijdens de feestelijke finaleavond ´Ontmoet Kunst' op donderdag 10 november as. in theater Orpheus te Apeldoorn strijden vier talenten om de titel ´Muzikaal Talent 2005'. De winnaar krijg een eigen CD opname en videoclip. Ook mag hij/zij op 8 december as. op Paleis Het Loo in Apeldoorn optreden voor Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet.

Naast deze finale wordt op 10 november ook het ´Nationaal Kunstwerk' onthuld. Dit kunstwerk is vervaardigd door veertien kunstenaars met een handicap. Tevens zijn er optredens van o.a. Liesbeth List, Jan Vayne, Syb van der Ploeg en Julian Thomas. De presentatie is in handen van Lucille Werner.

Scholierentour 2005
De vier finalisten komen uit de zogenaamde Scholierentour 2005, een muzikale tour door Nederland waaraan duizenden jongeren in voorrondes hebben meegedaan. De vier finalisten zijn: Sandra Smit (14 jr.; zang/piano) uit Zeist, Roxana Verboekend (20 jr.; zang) uit Hoogezand, Tom Pieter Schraven (17 jr.; zang) uit Angeren en Renà© Evers (15 jr.; saxofoon) uit Middelburg. Tijdens de finale op 10 november worden zij begeleid door pianist Jan Vayne. De vakjury, bestaande uit Liesbeth List, Syb van der Ploeg en Julian Thomas, roept hà©t ´Muzikaal Talent 2005' uit.

Onthulling Nationaal Kunstwerk
Het ´Nationaal Kunstwerk' bestaat uit een selectie van veertien kunstwerken, gemaakt door beeldende kunstenaars die verbonden zijn aan à©à©n van de lidinstellingen van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Het kunstwerk heeft als thema ´Beatrix, koningin'. Deze veertien beeldende kunstenaars komen uit alle provinciën van Nederland (ook uit het Caribische deel van het Koninkrijk). In samenwerking met docenten en studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen zijn de winnende werken samengebracht op een groot koninklijk object.

´Ontmoet Kunst' wordt georganiseerd in het kader van het 25-jarig regeringsjubileum van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

bron:Pluryn Werkenrode groep