De Nationale Poetsweek 2005 vindt plaats van 31 oktober tot en met 6 november. Dan bijt Nederland zich vast in de inmiddels tweede editie van deze week. Goed poetsen is en blijft de beste basis voor mondgezondheid en daarom brengen de initiatiefnemers NIGZ, Oral-B en zorgverzekeraar VGZ goed poetsen voor het voetlicht. Dit jaar geeft Jochem van Gelder, bekend van Praatjesmakers en Willem Wever, op vrijdag 28 oktober a.s. als à¢poetsambassadeurࢠofficieel het startsein voor de campagneweek.

Nederland moet kiezen
De mondgezondheid staat onder druk. Het hebben van een gezond gebit is voor de meeste mensen normaal, waardoor de aandacht voor het gebit verslapt. Ook eten we vaker en zoeter. We poetsen te kort en onvoldoende en vernieuwen de tandenborstel te weinig. Daarnaast is de jaarlijkse controle bij de tandarts voor volwassenen uit het ziekenfonds geschrapt. Het aantal mensen dat minder vaak naar de tandarts gaat, stijgt en uit financiële overwegingen worden behandelingen uitgesteld. Het voorkomen van gebitsproblemen is dus van groot belang. En dat kan door zelf goed voor het gebit te zorgen.

2x2 3B Goed voor je tanden
Dit jaar is de stralende formule van de Nationale Poetsweek 2x2 3B: poets 2 x per dag minimaal 2 minuten, volgens de vaste volgorde Binnen-, Buiten-, en Bovenkanten van het gebit. Gebruik een fluoridehoudende tandpasta, een goede (elektrische) tandenborstel en vervang de tandenborstel iedere drie maanden. Beperk het aantal eet- en of drinkmomenten tot 7 keer verspreid over de dag, 3 maaltijden en niet meer dan 4 keer iets tussendoor. En, ga 1 àƒÆ’  2 keer per jaar naar de tandarts. Zo blijft je gebit gezond!

De Nationale Poetsweek is een initiatief van het NIGZ, Oral-B en zorgverzekeraar VGZ en wordt ondersteund door GGD Nederland, de NMT en de NVM. De campagneweek is het vervolg op de succesvolle Nationale Poetsweek 2004.

bron:NIGZ

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular