De Nationale Recherche heeft in de nacht van zondag op maandag ruim 30 kilo heroïne onderschept op een parkeerplaats bij Venlo. De heroïne was verborgen in een vrachtauto. De 35-jarige Turkse chauffeur is aangehouden op verdenking van import van deze partij heroïne.

Ruim een week geleden was informatie uit Bulgarije binnengekomen van een op handen zijnde verdovende middelen transactie. Uit het naar aanleiding daarvan door de Nationale Recherche ingestelde onderzoek bleek dat een Turkse vrachtauto onderweg was vanuit Duitsland naar Nederland. In de vrachtauto zou heroïne zijn verstopt met bestemming Nederland.

Bij een tankstation op de A67 in de buurt van Venlo heeft de Nationale Recherche ingegrepen. Daarbij zijn twee verdachten, waaronder de chauffeur van de vrachtauto en de koerier aangehouden. De vrachtauto en de ruim 30 kg heroïne zijn in beslag genomen. De derde verdachte is later door de Dienst Verkeerspolitie van het KLPD, op de Rijksweg A16 ter hoogte van         Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden. Hierbij is intensief samengewerkt met verschillende regionale politiekorpsen.

De verdachten zijn de chauffeur uit Turkije en twee mannen van 28 en 33 jaar man uit Rotterdam. Zij worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

bron:OM