In een onderzoek naar de productie van synthetische drugs heeft de Nationale Recherche in Zwartemeer in de kelder onder een woning een werkplaats aangetroffen waar XTC pillen werden vervaardigd. In verband daarmee zijn twee mannen en een vrouw aangehouden.

Van de hoofdverdachte, een 33-jarige Hagenaar, werd al langere tijd vermoed dat hij betrokken was bij de productie van chemische drugs. De politie greep maandagavond in nadat hij in Den Haag drie zakken met 3000 lichtgekleurde pillen in een plastic boodschappentas aan een 35-jarige medeverdachte. De derde verdachte is een 35-jarige vrouw, de vriendin van de hoofdverdachte.

In de kelder van de woning in Zwartemeer legde de recherche beslag op een zeer grote hoeveelheid - ongeveer 290.000 - XTC tabletten. Bovendien werd ongeveer 125 kilo MDMA, de grondstof voor XTC, gevonden. Met de tabletteermachine konden 777 pillen per minuut worden geslagen. In een woning in Den Haag is nog eens 62 kilo MDMA aangetroffen.

De totale hoeveelheid aangetroffen MDMA is goed voor de productie van minimaal 2,3 miljoen XTC pillen. In het uitgaansleven kost een XTC tablet ongeveer 3 tot 5 euro.

De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
 
bron:OM