De Nationale Taptoe, nu ‘The Netherlands Military Tattoo’ geheten, gaat woensdag van start in het Rotterdamse Ahoy. Het publiek staat een twee uur durende voorstelling te wachten, waarin muziek, dans, licht en andere speciale effecten perfect op elkaar zijn afgestemd. Afgelopen zaterdag vond al een soort aftrap plaats met een defilé door de binnenstad van Rotterdam.

De Nederlandse krijgsmacht brengt vier muziekkorpsen in. Om te beginnen de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ met regimentsfanfare “Garde Grenadiers en Jagers. Verder de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht met drumfanfare, de Marinierskapel met Tamboers en Pijpers en de Fanfare van het Korps Nationale Reserve.

Ook uit het buitenland komen gerenommeerde muziek- en dansgezelschappen, waaronder La Musique de la Gendarmerie Mobile uit Frankrijk en de 15th Field Artillery Regiment RCA Band uit Frankrijk. Daarnaast doen er diverse voormalige dienstplichtige jachthoorn- en tamboerkorpsen mee en is er sprake van een flinke burgerinbreng.

Het evenement loopt van 27 september tot en met 1 oktober. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur, de extra middagoptredens (zaterdag en zondag) om 14.30 uur.

Ahoy' Rotterdam is eenvoudig te bereiken via de Ring rond Rotterdam. Op de A15, ring Rotterdam-Zuid, staat de afslag Ahoy' aangegeven.

bron:MinDef