Op woensdagmiddag 3 mei opent Secretaris-Generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer om 15.00 uur het vernieuwde museumcomplex te Overloon. Naast het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum is nu ook het Marshall Museum in het museumpark van Overloon te bezichtigen. Dit is een unieke collectie oorlogsmateriaal, in Zwijndrecht verzameld door voormalig industrieel Jaap de Groot, die in zijn geheel naar Overloon is verplaatst en in bruikleen is afgestaan aan de Stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum. Het museumpark zelf draagt vanaf 3 mei een nieuwe naam: Liberty Park. De opening van het vernieuwde museumcomplex en het Liberty Park wordt op feestelijke wijze gevierd van woensdag 3 t/m zondag 7 mei met een speciaal bezoekersprogramma onder aanvoering van Nederlandse schrijvers, journalisten, veteranen, museumrondleiders en vertellers, hetOverloonse Toneel e.v.a!
Feestelijk openingsweekend
Vijf dagen lang trakteert het Liberty Park genodigden en bezoekers op een levendig, afwisselend en feestelijk openingsprogramma. Vijf dagen lang staat het park in het teken van .heldenverhalen. over oorlog, verzet en vrede. Verhalen van vroeger en nu. Verhalen die tot de verbeelding spreken, hoopvol stemmen en nieuwe inzichten geven. Vertolkt en verteld door Nelleke Noordervliet, Frenk van der Linden, Connie Braam, Philip Freriks, Klaas de Jonge, Sytze van der Zee, Pauline Broekema, Jan van Lieshout, Lydia Rood, Leendert Schreuders (Korea-veteraan), Erik Kuiper (Libanon-veteraan), Hans Bartels (oud-aalmoezenier), Louis de Wijze, Het Overloons Toneel, Billy's Bounce, De And're Zusjes, De Joeks Jagers e.v.a. Elke dag een 'heldenwandeling' in het Liberty Park: bezoekers lopen van verhaal naar verhaal, van schrijver naar journalist, van veteraan naar toneelgezelschap.
Voor kinderen is er een speciaal programma met name in het Marshall Museum, waar ze onder begeleiding van de eekhoornparachutist Jumpy, en met medewerking van regionale scoutingafdelingen, spelenderwijs kennis maken met de geschiedenis van Liberty Park en de verhalen achter de meest uiteenlopende museumstukken ontdekken.
bron:Liberty Park
 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular