Het is eindelijk zover, vanaf vandaag is heel Nederland in hoge resolutiebeelden te bekijken via Google Earth. Waar u ook woont of naar welke plek u ook op zoek bent in Nederland, het is nu gedetailleerd te vinden via Google Earth. Daarmee heeft Google voor de Nederlandse markt een belangrijke stap gezet in het verder vervolmaken van het product. Ook de provincie Gelderland heet niet langer Noord Brabant maar Gelderland.

Google Earth:
Google Earth brengt de wereld via beelden en andere geografische informatie rechtstreeks op je computer. Het idee is simpel. De wereldbol zit in uw computer. U bepaalt zelf een locatie op de wereld die u wilt bezoeken en zoomt daar vervolgens op in. Satellietbeelden en lokale informatie doen de rest. Gebruik Google Search om lokale informatie te bekijken. Bekijk routes en vlieg langs die routes.

Google Earth werd gelanceerd in juni 2005. Het is een satellietbeeldenprogramma, dat 3D-gebouwen, kaarten en Google Search combineert. Google Earth maakt het voor gebruikers mogelijk vanuit de ruimte naar 'straatniveau' te vliegen en daar geografische informatie te vinden en nieuwe plaatsen te ontdekken in de wereld. De informatie binnen Google Earth is niet 'real time' maar wordt geleidelijk aan opgebouwd. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk real time veranderingen waar te nemen in de beelden. 
 
bron:Porter Novelli