Nederland gaat bijdragen aan projecten in Bangladesh voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en onderwijs. Minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) zegde dit toe tijdens haar bezoek aan het land.
Nederland draagt bij aan een project om de komende vijf jaar meer dan 8,5 miljoen mensen in Bangladesh te helpen aan schoon drinkwater en 17,6 miljoen mensen sanitaire voorzieningen te geven. Het programma kost 53 miljoen euro.
Minister Van Ardenne zegde toe om voor de komende 3,5 jaar 14,3 miljoen euro extra bij te dragen aan een onderwijsprogramma. Het programma verzorgt onderwijs voor kinderen met een handicap of afkomstig uit etnische groepen die in het gewone onderwijs geen kansen krijgen.
Goed bestuur
Tijdens haar bezoek aan Bangladesh sprak Van Ardenne met de premier en de ministers van Buitenlandse Zaken en Financiën. Van Ardenne gaf in de gesprekken aan dat goed bestuur en bestrijding van corruptie en terrorisme topprioriteiten moeten zijn voor de regering van Bangladesh. Volgens Van Ardenne zijn in Bangladesh veel positieve ontwikkelingen te zien. Maar Bangladesh kan daarvan meer profiteren als het land beter wordt bestuurd, de mensenrechten worden gerespecteerd en het geweld wordt teruggedrongen. 'Het is nu het moment om de politieke spanning te verminderen door de discussie over de versterking van de democratie aan te gaan, aldus Van Ardenne.
bron:BuZa