Minister Henk Kamp van Defensie heeft tijdens zijn bezoek aan Rwanda bekendgemaakt dat Nederland militair materieel zal schenken aan Rwanda. De totale kosten van de schenking bedragen 1,1 miljoen euro en worden door Ontwikkelingssamenwerking en Defensie samen gedragen.

Het logistieke materieel is bestemd voor de Rwandese legereenheid die deelneemt aan de VN-missie in Darfur, Soedan. Het gaat hierbij om drie vrachtwagens, drie brandstofwagens, zes wateraanhangers, een ambulance en een hoeveelheid medische apparatuur. Rwandees militair personeel zal in Nederland worden opgeleid in het onderhoud van de voertuigen. Met de schenking wil Nederland het vredesproces in Darfur verder ondersteunen.

Kamp is in Rwanda in het kader van zijn oriëntatie op de problematiek in het Grote Meren-gebied. Hiervoor heeft hij inmiddels Oeganda bezocht en bezoekt hij later in de week Burundi en de Democratische Republiek Congo. In Rwanda had Kamp een onderhoud met president Paul Kagame en in Oeganda heeft hij gesproken met president Yoweri Museveni.

bron:MinDef