Tijdens de 25e editie van de ITF Wereldkampioenschappen Veteranen, die van 2 t/m 9 april 2005 werden gehouden in het Australische Perth, zijn twee Nederlandse deelnemers in de prijzen gevallen. Elly Appel uit East Lansing (VS) won overtuigend het goud in de leeftijdscategorie 50+. In het herenenkelspel 35+ behaalde Sander Groen uit Eindhoven een verdienstelijke tweede plaats.

Elly Appel, al eerder succesvol in 2000 en 2002, won alweer haar derde gouden medaille in het damesenkelspel. Overtuigend en zonder setverlies won zij al haar enkelspelen. In de finale won de Nederlandse eenvoudig van de als eerste geplaatste Amerikaanse Sherri Bronson met 6-0 6-2. In de week voorafgaand aan het individuele wereldkampioenschap won Elly Appel met Nora Blom en Yvonne Last ook al goud om de Maria Esther Bueno Cup (wereldkampioenschap voor landenteams).

Sander Groen, tweede geplaatst, won zilver in het herenenkelspel 35+. Na een goede reeks wedstrijden zonder setverlies moest hij het in de finale opnemen tegen de als eerste geplaatste Engelsman Chris Wilkinson. Helaas kon Groen op een stand van 6-4 4-1 in het voordeel van Wilkinson wegens een blessure niet verder spelen. De zilveren medaille was daarom het hoogst haalbare en een prima prestatie.

bron: KNLTB

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular