Ruim 64 procent van alle Nederlanders eet minder vis dan het Voedingscentrum adviseert. Ruim 30 procent eet zelfs zelden tot nooit vis. Dit blijkt uit onderzoek onder 1000 Nederlanders in opdracht van Iglo Stoomvis. Van de groep die wel eens vis op tafel zet komt slechts een derde aan het advies van het Voedingscentrum om à©à©n tot twee keer per week vis te eten. 

De belangrijkste reden dat mensen te weinig vis eten is simpelweg dat men niet weet hoe je vis moet bereiden. 'En dat willen wij veranderen,' zegt Marieke van Heeswijk, category director frozen food van Iglo. Daarom breidt Iglo dit jaar het visassortiment uit met Stoomvis. Stoomvis is visfilet, voorzien van een kruidendressing, die samen met een flinke portie groenten in een stoomzakje zit. Vanuit de diepvries stoom je de vis en groenten in acht minuten klaar in de magnetron. 'Door de bereiding eenvoudig te houden en de visfilet al te combineren met groenten maken we het voor alle Nederlanders makkelijker om lekkere en gezonde vis klaar te maken,' aldus Van Heeswijk. 
 
Vis eten is gezond en heeft een beschermende werking. Wie dagelijks 200 mg visvetzuren eet - wat overeenkomt met het nuttigen van à©à©n tot twee keer per week vis - heeft bovendien 30 procent minder kans op sterfte door hart- en vaatziektes. Recente studies tonen zelfs aan dat de vetten in vis een positieve werking op onze hersenen hebben. 'Vis eten is buiten het feit dat het erg lekker en gezond is, dus ook erg belangrijk,' zegt Van Heeswijk.  
 
Uit het onderzoek van Iglo Stoomvis blijkt dat de Nederlandse consument weet dat vis gezond voor je is. Een ruime meerderheid associeert vis met gezondheid, weet dat het goed is voor hart- en hersenen en weet ook dat het goed is voor de lijn. Toch zet slechts 13 procent van alle Nederlanders twee keer per week vis op tafel. 'Juist de groep die weinig tot geen vis eet vind je niet bij de visboer. Deze groep bereik je met makkelijke producten zoals Stoomvis. Wij willen het eten van vis net zo makkelijk en lekker maken als het eten van vlees,' aldus Van Heeswijk. Het onderzoek is uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van Iglo Stoomvis.  
 
bron:IGLO