Het aantal reizigerskilometers dat Nederlanders met zijn allen afleggen, is opgelopen tot ruim 191 miljard kilometer. Daarvan komt bijna de helft voor rekening van autobestuurders en meer dan een kwart voor de autopassagier. Deze gegevens zijn onlangs verschenen in de uitgave Kerncijfers Auto & Mobiliteit 2006 van BOVAG en RAI Vereniging.

Kerncijfers Auto & Mobiliteit 2006 is een handige publicatie die jaarlijks verschijnt. In de BOVAG-RAI publicatie zijn de meest recente kerngegevens verzameld die de ontwikkelingen over de afgelopen jaren van het autopark tot aan de vervoersprestatie in kilometers weergeven.
Uit Kerncijfers is een aantal opvallende ontwikkelingen af te lezen. Zo blijft het aantal reizigerskilometers toenemen. Echter daalt het aantal kilometers dat wordt afgelegd met het openbaar vervoer. Het aantal verkeersdoden neemt ieder jaar af. De assemblage en fabricage van personenautos in Nederland is de afgelopen jaren sterk teruggelopen, terwijl de productie van bedrijfswagens juist gegroeid is.
bron:RAI