Bobsleester Eline Jurg heeft tijdens de Olympische Spelen in Turijn een realistische mogelijkheid om voor goud te gaan. Vandaag wordt bekendgemaakt dat  wereldmarktleider op het gebied van Human Resource Solutions, Adecco, haar zal steunen bij het verwezenlijken van haar sportieve doelstellingen. Naast deze financiële ondersteuning gaat het bedrijf haar echter ook coachen en begeleiden bij het verwezenlijken van een succesvolle zakelijke loopbaan.

Na vorig jaar goede sportieve prestaties te hebben geleverd, begon Eline Jurg dit jaar minder succesvol. Om hierin verandering te brengen is oud olympisch bobsleeër Rob Geurts door de bobsleebond aangetrokken om Jurg op sportief gebied te coachen. 'Jurg is een zeer groot talent met een enorme vechtlust. Begin van dit jaar was ze haar zelfvertrouwen kwijt, maar velen zijn terecht in haar blijven geloven. Dat Adecco haar steunt is voor Eline een enorme opsteker. Adecco weet sporttalent te herkennen en zij bieden atleten via hun Athlete Career Programme de mogelijkheid en ondersteuning zich zowel sportief als persoonlijk door te ontwikkelen. Kans op een goede kwalificatie in Turijn behoort voor Eline nu zeker weer tot de mogelijkheden'.
Binnen Adecco International nam Jan Pieter Gommers, Directeur Sales, Marketing en Events samen met Marieke van der Duin, Operationeel en Marketing directeur Nederland, het initiatief voor de ondersteuning van Jurg. 'Wij zien het als wereldmarktleider op het gebied van Human Resource Solutions als onze taak individueel talent te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Dit is ook onze achterliggende gedachte bij het sponsoren van atleten. Hierbij beperken wij ons niet tot het financieren van hun sportieve carrière. Want omdat competitiesport zo'n enorme persoonlijke investering van atleten vereist, blijft er nauwelijks tijd over om zich voor te bereiden op hun zakelijke toekomst. Speciaal hiervoor startte Adecco een jaar geleden met het Athlete Career Programme. Dit programma begeleidt en coacht topsporters die naast of na hun sportloopbaan een nieuwe carrière willen starten. Eline is voor ons een perfect voorbeeld van een getalenteerde topsportster die met steun van ons grote sportieve
prestaties kan leveren, zonder zich zorgen te hoeven maken om haar zakelijke vervolgcarrière. Daarnaast vind ik het als Nederlander geweldig dat polderland Nederland door Eline in Turijn als serieus bobsleeland wordt erkend', aldus Gommers.
bron:Adecco