(Persbericht) AMSTERDAM, 12-04-2011 - In een open brief aan het Duitse parlement mede ter gelegenheid van het bezoek van de koningin aan Duitsland, heeft de Nederlandse journalist Arthur Graaff aangedrongen op actie in de zaak Klaas Carel Faber. Graaff wordt gesteund door nazi-jager dr. Efraim Zuroff van het Simon Wiesenthal Center in Jerusalem.

De tot levenslang veroordeelde oorlogsmisdadiger leeft nog steeds vrij in Ingolstadt in Duitsland. maar de Beierse justititie heeft nu besloten hem niet uit te leveren.
De hoofdofficier van justititie in Mùnchen, Alfons Obermeier, heeft geoordeeld dat Faber voor hem een Duitser is. Dat baseert hij op een oude Hitlerwet, het zogenaamde ´Fà¼hrererlass´ uit 1943. Dit besluit is echter wat betreft Faber al in1955 onderuit gehaald door een rapport van prof. dr M. Ferid van de Universiteit van Mà¼nchen, expert op het gebied van Duitse nationaliteit. Obermeier weigert echter dit rapport te betrekken in zijn oordeel.

Graaff, hoofdredacteur van het blad Wereld in Oorlog en van de site Nieuws WO-2, noemt in zijn open brief ook de andere zaken die nu spelen: zoals de ontdekking van gisteren dat de SS-er die Anne Frank arresteerde, Silberbauer, na de oorlog nog carrià¨re bij de Duitse geheime dienst kon maken. En dat de in Duitsland vorig jaar tot levenslang veroordeelde ex-Nederlander en SS-er Heinrich Boere nog geen dag in de gevangenis heeft doorgebracht sinds zijn veroordeling defintief werd.

>>>>Hieronder de tekst van de open brief