Op vrijdag 1 juli 2005 geeft het voetbalteam van basisschool De Driemaster uit Alkmaar om 10.00 uur het startschot voor de wekelijkse kaasmarkt. Onlangs werd het team Nederlands kampioen schoolvoetbal 2005. Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt het team op het stadhuis verwelkomd door de heer S. Binnendijk, loco-burgemeester.

Na het behalen van het Alkmaars kampioenschap, het Noord-Hollands kampioenschap en het kampioenschap van District West slaagden de scholieren van De Driemaster er in de kroon op het werk te zetten door op 15 juni jl. in Utrecht de landstitel binnen te halen.
Een unieke prestatie, want op weg naar het kampioenschap heeft het team geduchte tegenstanders moeten verslaan.

De Driemaster is een zogenoemde Lootschool (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport), met veel talentvolle voetballertjes in de gelederen van o.m. AZ, Alcmaria Victrix en AFC '34. Tijdens het toernooi werd ondermeer een team verslagen van een andere Lootschool met daarin veel jonge talenten van Ajax.

Na het succesvolle seizoen van eredivisieclub AZ laat het team van De Driemaster zien dat er ook nog volop toekomst is voor topvoetbal in Alkmaar. En net als AZ heeft ook het team van De Driemaster met zijn prestaties de stad behoorlijk op de kaart gezet en daar is het gemeentebestuur reuze trots op. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt wordt het team met de juf en de coach ontvangen in het stadhuis door wethouder Simon Binnendijk. Na het luiden van de bel krijgen ze een rondleiding over de kaasmarkt.

bron:Gemeente Alkmaar

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular