Woensdagavond speelt de Engelse voetbalclub Arsenal de halve finale van de UEFA Champions League tegen het Spaanse Villareal. Meteen de laatste internationale wedstrijd van Arsenal in Highbury. Volgend seizoen ruilt de Engelse topclub zijn thuisbasis in voor het nieuwe Emirates stadion. Het clubbestuur gaf de opdracht aan Desso DLW Sports Systems uit Oss, om het stadionveld te installeren. Arsenal is de zevende Engelse Premiership club met een natuurgrasveld dat met kunstgrasvezels versterkt wordt. Ook Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester City, West Ham United, Aston Villa en Wigan Athletic spelen op een DD GrassMaster-systeem in hun stadion.

Voor het nieuwe stadion, met 60.000 zitplaatsen het op één na grootste van de Premiership, wilde Arsenal de beste grasmat. De constructie van het stadion, met een speciaal dak, hoge tribunes en gesloten hoeken bemoeilijken echter de luchtcirculatie en dus een goede grasgroei. Arsenal ging daarom op zoek naar een systeem dat de natuurgrasvezels optimaal beschermt en dat beantwoordt aan de hoge eisen van spelers zoals Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Francesc Fabregas. Na de positieve ervaring tijdens uitwedstrijden op de DD GrassMaster-velden van onder meer Liverpool en Manchester City waren bestuur en spelers van Arsenal helemaal overtuigd van dit systeem.
De spelers uit de Eredivisie riepen het stadionveld van Feyenoord, ook een DD GrassMaster-systeem, onlangs uit tot het beste stadionveld. Ook in de USA is men overtuigd van dit versterkt natuurgrassysteem. De vereniging van Amerikaanse stadionmanagers (STMA) bekroonde het DD GrassMaster-veld van NFL-club Denver Broncos tot het beste veld voor zowel American Football als de nationale Soccer League. Desso DLW Sports Systems kwam onlangs nog in het nieuws met de award voor beste Amerikaanse veld, van NFL-club Denver Broncos. Zij spelen in hun stadion op hetzelfde systeem. De installatie van het veld bij Arsenal start deze week en wordt in samenwerking met de Engelse partner Hewitt Sportsturf uitgevoerd.
Over het nieuwe Emirates stadion
De bouw van het stadion, dat genoemd wordt naar de sponsor Emirates, startte in 2004. Het stadion wordt in gebruik genomen voor het nieuwe seizoen 2006-2007. De kostprijs wordt geraamd op 570 miljoen Euro. Arsenal verwacht dat in het nieuwe stadion jaarlijks 1.140.000 supporters de wedstrijden bijwonen, tov 720.000 toeschouwers in het huidige stadion. Highbury wordt omgebouwd tot appartementencomplex.
Over het DD GrassMaster-systeem
Dit systeem bestaat uit een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Deze kunstgrasvezels worden 20 cm diep in de grasmat geïnjecteerd door een computergestuurde machine. Tijdens het groeiproces verstrengelen de natuurgraswortels met de kunstgrasvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak veld. Wereldwijd spelen en trainen 250 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden. Ondermeer Feyenoord, Sporting Lissabon, Lokomotiv Moskou en Rosenborg hebben een DD GrassMaster-veld in hun stadion.
bron:Desso