Het Canadese theatergezelschap Cirque Eloize komt nog een keer terug naar Nederland met hun wonderschone voorstelling NOMADE, at night the sky is endless. Na een bijzonder succesvolle serie voorstellingen afgelopen jaar in Rotterdam is de voorstelling in september en oktober van dit jaar in Den Bosch, Arnhem, Breda en Groningen te bewonderen.  

NOMADE is een wonderschone voorstelling vol poezie, humor, liefde en vrijheid, waarbij verschillende disciplines elkaar in razend tempo afwisselen.  
Zo kan het gebeuren dat artiesten die het ene moment staan te jongleren, het volgende moment door de lucht vliegen om vervolgens een instrument te pakken en met het live orkest mee gaan spelen. In NOMADE nemen de virtuoze muzikanten, acrobaten, zangers, jongleurs, clowns en dansers het publiek mee in een nachtelijk carnaval, een feestelijke, wonderlijke reis langs herinneringen en dromen. 
 
Cirque Eloize is in 1993 opgericht door een groep van zeven jonge artiesten, allen afgestudeerd aan de internationale circusopleiding in Montreal, Canada. Zij worden gedreven door de passie om een nieuwe theatrale vorm van circusacrobatiek te creeren en als kunstvorm verder te ontwikkelen. Sinds de oprichting hebben zij met de vier producties EXCENTRICUS, CIRQUE ORCHESTRA, NOMADE en RAIN meer dan 1.700 optredens gegeven in 200 steden wereldwijd voor meer dan 2,7 miljoen bezoekers. 
 
NOMADE tourde na de wereldpremiere langs meer dan 40 steden in Noord-Amerika, waarna vorig jaar een internationale tour volgde met onder meer zeer succesvolle series in Londen, Parijs, Wenen en Athene. In Nederland was Cirque Eloize afgelopen jaar in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam te zien, waar de show bijzonder succesvol werd ontvangen. De afgelopen zes weken heeft NOMADE in het Folies Bergere in Parijs voor uitverkochte zalen gestaan. 
 
bron:Sold Out