Coach Vera Pauw van het Nederlands vrouwenelftal heeft haar selectie bekend gemaakt voor het oefenduel op woensdag 7 september tegen Italië. De ontmoeting vindt plaats in het Oosterenkstadion in Zwolle en begint om 19.00 uur. Het duel geldt als voorbereiding op de eerste WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Frankrijk op 24 september. Het Nederlands vrouwenelftal is die kwalificatiereeks ingedeeld in groep 5 met Frankrijk, Engeland, Hongarije en Oostenrijk.

 

Bondscoach Vera Pauw over de voorbereiding van Nederland: ´Over drie weken spelen we in Frankrijk onze eerste WK-kwalificatiewedstrijd, direct tegen de op papier sterkste opponent. Italië, dat deze zomer tijdens het Europees kampioenschap overigens teleurstellend presteerde, is met het oog op de wedstrijd tegen de Franà§aises dan een prima sparringpartner. Een tegenstander die goed past in ons intensieve voorbereidingsprogramma. We hebben in de voorbereiding bewust gekozen voor sterke landen, zoals Italië en vorige maand Finland'.

De Finse vrouwen, die in juni in de halve finale van het EK-vrouwenvoetbal van Duitsland verloren, bezorgden de Nederlandse ploeg vorige maand een 4-0 nederlaag.

De kwalificatiereeks start dus met de wedstrijd tegen Frankrijk, waarna dit jaar nog een uitduel met Oostenrijk (29 oktober) en een thuiswedstrijd met Engeland (17 november) volgen.

Nederland hervat de WK-kwalificatiereeks in 2006 vervolgens met het duel in en tegen Hongarije (25 maart). Na een thuisontmoeting met de Fransen op 13 mei, volgt het laatste uitduel in de reeks met Engeland (31 augustus). De ploeg van coach Pauw besluit de reeks met thuisontmoetingen met Oostenrijk (20 september) en Hongarije (24 september).

Pauw heeft de volgende twintig speelsters uitgenodigd voor het oefenduel met Italië, dat als nummer 10, zeven plaatsen boven Nederland op de FIFA Women's ranking staat:

Marloes de Boer (Be Quick '28), Annemieke Griffioen (FCR Duisburg), Dyanne Bito (FFC Heike Rheine), Dionne Demarteau, Liesbeth Migchelsen (beiden Fortuna Wormerveer), Lenny Jacobse (Oostkapelle), Nicole Delies (Oranje Nassau), Claudia van den Heiligenberg (RCL), Manon Melis (RVVH), Anouk Hoogendijk, Gilanne Louwaars, Janneke Bijl, Angela Christ, Nangila van Eyck, Renee de Vries (allen Saestum), Miranda Loeff (Stedoco), Chavelli Stolk, Lisan Goudena, Petra Hogewoning en Sylvia Nooij (allen Ter Leede).
 
bron:KNVB