Luitenant-generaal Tony van Diepenbrugge neemt op donderdag 30 juni het commando over het 1e Duits-Nederlandse Legerkorps te Mà¼nster over van zijn Duitse voorganger, luitenant-generaal Norbert van Heyst. De commando-overdracht vindt plaats in het bijzijn van minister Henk Kamp van Defensie en zijn Duitse collega Dr. Peter Struck in Mà¼nster.

 

De ceremonie wordt gevolgd door een Grossen Zapfenstreich (grote taptoe) aangeboden door het Duitse Ministerie van Defensie ter ere van de scheidend commandant luitenant-generaal Norbert van Heyst. In 2003 werdt het Duits-Nederlands legerkorps voor het eerst als NAVO-hoofdkwartier uitgezonden voor ISAF3 naar Kabul. Als laatste grote wapenfeit leidde het hoofdkwartier onlangs de oefening van de NATO Response Force (NRF) in Noorwegen.

Met de aanvaarding van het commando wordt Tony van Diepenbrugge bevorderd van generaal-majoor tot luitenant-generaal. In zijn vorige functie was luitenant-generaal van Diepenbrugge plaatsvervangend Bevelhebber der Landstrijdkrachten.

bron:MinDef