Persbericht

Onderzoek CA Technologies en Copaco toont aan dat 30 procent van de resellers geen cloud-plannen hebben

Utrecht, 19 november 2012 - De vraag naar cloud-oplossingen is de afgelopen twaalf maanden fors gestegen. De overgrote meerderheid van de resellers verwacht dat deze trend de komende jaren verder zal doorzetten. Met name de vraag naar SaaS-oplossingen neemt sterk toe. Dat blijkt uit onderzoek dat Keala Consultancy in opdracht van CA Technologies en Copaco heeft uitgevoerd onder 150 Nederlandse resellers.
 
Massale overstap
Hoewel de meeste ICT-resellers inmiddels met de cloud bezig zijn, varieert de mate waarin zij actief zijn in de cloud-markt nog aanzienlijk. Bijna vijftien procent van de resellers geeft aan al vrijwel geheel te zijn overgestapt naar het aanbieden van cloud-oplossingen. Iets meer dan de helft (57 procent) zegt zich momenteel in een overgangsfase te bevinden, waarbij men traditionele on-premise producten combineert met cloud-varianten. Een kleine driekwart van de resellers is derhalve al voorbereid op de cloud of is zich hier op aan het voorbereiden. Daarentegen geeft ruim dertig procent aan nog geen serieuze plannen te hebben om met cloud-proposities uit te komen. Voor resellers die de overstap van traditionele reseller naar service consultancy organisatie willen maken, biedt CA in samenwerking met Copaco hulp met het MSP-programma, waarmee resellers deze transitie kunnen voltooien.
 
SaaS populair
Van de resellers die reeds actief zijn met de cloud, heeft 45 procent gekozen voor een Software-as-a-Service (SaaS)-model. Nog eens vijf procent verwacht de komende tijd eveneens met een SaaS-product op de markt te komen. Diensten op het gebied van Infrastructure-as-a-Service (IaaS, waaronder bijvoorbeeld reken- en opslagcapaciteit) en Platform-as-a-Service (PaaS, het aanbieden van ontwikkeltools en -platformen) worden door respectievelijk 22 procent en 17 procent van de resellers aan klanten aangeboden.
 
Overstap op abonnementen
"De Nederlandse resellers zijn massaal bezig met de cloud", zegt Jasper Geraerts, Distribution Account Manager, van CA Technologies in Nederland. "We zien dan ook een duidelijke verschuiving in het business-model dat zij hanteren. Van de verkoop van softwarelicenties en hardware stappen zij meer en meer over op een abonnementenmodel waarbij de klant per maand betaalt voor het gebruik dat men van een softwareproduct maakt."
 
"Het is opvallend om te zien hoe breed het pakket aan cloud-diensten is dat de meeste resellers verkopen", zegt Bianca van Engeland, Business Director Software Solutions van Copaco. "Dit is een signaal dat de meeste resellers zich nog niet aan het specialiseren zijn. Resellers willen in deze fase blijkbaar geen 'nee' verkopen. De proposities die we momenteel het meest tegenkomen bij resellers, zijn, online desktops, virtual servers, hosted e-mail en cloud storage. Copaco kan resellers ondersteunen op het gebied van zowel infrastructuur als software via het 2tCloud platform: een geautomatiseerd systeem voor het activeren, beheren en factureren van cloud-diensten."

Over CA Technologies  
CA Technologies (NASDAQ: CA) helpt bedrijven met zijn IT management oplossingen complexe IT-omgevingen te beheren en te beveiligen, ter ondersteuning van flexibele business services. Bedrijven zetten CA Technologies software en SaaS-oplossingen in om innovatie te versnellen, infrastructuren te transformeren en gegevens en identiteiten te beschermen; van het datacenter tot in de cloud. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com  

Abonneer op CA Technologies
 
CAworld www.ca.com/press/caworld 
CA-nieuwsbrieven www.ca.com/us/news/content.aspx?cid=170073
CA-persberichten www.ca.com/us/rss/
CA YouTube Channel www.youtube.com/CAIncVideo
CA podcasts www.ca.com/us/rss/
CA blogs community.ca.com/blogs/Bloggers.aspx
CA Twitter twitter.com/ca_benelux 

Over Copaco
Copaco N.V. is distributeur in de Benelux en Frankrijk van Informatie en Communicatie Technologie (ICT). De onderneming levert met circa 350 medewerkers computers, printers, netwerken, data storage, mobiele telefonie, software, industriële en consumenten elektronica. Daarnaast wordt een breed portfolio aan diensten aangeboden op het gebied van server, storage, mobility en logistic fulfillment. Ook op het gebied van cloud computing heeft Copaco zeer veel ervaring, waardoor Copaco resellers prima kan ondersteunen bij de overgang van traditionele business partner naar een aanbieder van cloud solutions.

 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform