Een Nederlandse militair van Task Force Uruzgan (TFU) is zaterdagmiddag ca. 15.15 uur lokale tijd gewond geraakt in de omgeving van Deh Rawod (Uruzgan) toen zijn eenheid op een hinderlaag stuitte. De eenheid werd aangevallen met Rocket Propelled Grenades (RPG's) en klein kaliber wapens.

Het voorste voertuig van het konvooi werd bij de aanval geraakt door een explosief, waardoor het voertuig beschadigd en de chauffeur gewond raakte. De eenheid heeft vervolgens alert en correct op de hinderlaag gereageerd en direct haar contactdrills uitgevoerd. Daarbij is ook teruggevuurd. Of in het vuurgevecht dat daarna ontstond aan vijandzijde slachtoffers zijn gevallen is nog niet zeker maar wordt wel waarschijnlijk geacht.

Na het afbreken van het gevechtscontact is de gewonde militair met een helikopter overgebracht naar het veldhospitaal op Kamp Holland in Tarin Kowt. In het hospitaal is de militair geopereerd en gestabiliseerd. Hij verkeert niet in levensgevaar. De familie van de militair is ingelicht. 

De eenheid was op weg terug van een gecombineerde patrouille/CIMIC-opdracht uit toen ze werd aangevallen. Het konvooi is inmiddels veilig teruggekeerd op haar basis in Deh Rawod.

bron:MinDef