De Brabantse plaats Chaam in Noord-Brabant vormt deze dagen het decor voor het wereldkampioenschap wielrennen voor militairen. Aan het evenement, georganiseerd door het Conseil Internationale du Sport Militaire in samenwerking met de internationale wielerfederatie UCI, doen dertien landen mee.

Hoogtepunt van het MWK is morgenmiddag de wegwedstrijd die om 15.30 uur begint, voorafgaand aan het befaamde wielerspektakel de Acht van Chaam. Daaraan doen veel renners uit de jongste Tour de France mee, onder wie de winnaar van de gele trui, de Amerikaan Floyd Landis.  

Het MWK wielrennen opende afgelopen dinsdag met een tijdrit die in een tijd van 31.31.17 op naam kwam van Janis Brajkovic uit Slovenië. Als tweede, in 31.51.48, finishte de Duitser Robert Bengsch. Het brons ging naar de Oekraïner Oleksander Klymenko (32.22.17)

De Nederlandse deelnemers, Martijn Albers en Aart Lobregt, wisten zich in het sterke veld met veel bijna-professionals goed staande te houden. Aalbers werd 18de in een tijd van 34.40.02; Lobregt 21ste in 35.40.17. Voor de eerste mondde de tijdrit echter uit in een nachtmerrie doordat hij lek reed en zodoende tientallen seconden verloor. Zonder deze tegenslag was de tot op dat moment sterk rijdende Aalbers volgens de leider van de Nederlandse equipe, luitenant-kolonel van de Marechaussee Jaco Oussoren, hoogstwaarschijnlijk in de top van het eindklassement geëindigd
 
bron:MinDef