Het Amerikaanse merk Waterpik ® heeft Nederlandse mondhygiënisten een Waterflosser persoonlijk laten uitproberen en de ervaringen via een enquàªte verzameld.

Naarden, september 2012
Waterpik ®, de uitvinder van de Waterflosser, is positief verrast door de grote interesse van mondhygiënisten voor deelname aan de test en de positieve ervaringen.
120 mondhygiënisten hebben een Waterflosser getest en 70 daarvan hebben een vragenlijst ingevuld waardoor een goed beeld ontstaat van de mening van deze groep over de Waterflosser en het advies van het product aan patiënten.

Bijna alle respondenten (91%) geven aan dat de Waterflosser goed in staat is om voedselresten te verwijderen en (89%) beoordeelt het schone gevoel na gebruik als positief.
Ook vindt 77% van de mondhygiënisten dat de Waterflosser, als aanvulling op tandenpoetsen, een positieve bijdrage levert aan een schoon gevoel in de mond

In specifieke gevallen gaat 93% van de mondhygiënisten de Waterflosser adviseren aan patiënten. Vooral als het gaat om orthodontie patiënten (beugels) en patiënten die niet gemotiveerd zijn om interdentaal te reinigen.

Opvallend is dat meer dan de helft (59%) van de mondhygiënisten de Waterflosser ook persoonlijk blijven gebruiken als aanvulling op poetsen en andere interdentale reinigingsmiddelen.

Het merk Waterpik ® gaat de uitkomsten van de enquàªte gebruiken om de Dentale Professie te voorzien van de juiste voorlichtingsmaterialen en ondersteuning.

Eerder is wetenschappelijk bewezen in meer dan 55 onderzoeken dat een Waterflosser een positieve invloed op de mondgezondheid heeft en tot 2x effectiever is dan flossdraad in het verminderen van bloedend tandvlees.

Meer informatie over de Waterflosser, wetenschappelijk onderzoek en een demonstratievideo is te vinden op www.waterpik.nl.
Een consument kan een Waterflosser ook 2 maanden GRATIS uitproberen.